Mi a kedvenc süteményed? Leírnád a receptet?
Az én kedvencemnek még nincs neve, mivel én találtam fel. Nem vagyok édesszájú, és nem rajongok a sütikért, de ebből lecsúszott egy tisztességes adag. Az a lényege, hogy maradt a karácsonyról megmaradt mézeskalácsot darabokra összetörtem (nem porrá, bár por úgyis keletkezni fog), lefektettem egy részét a tepsi aljába, tettem rá a kissé kihűlt pudingot (amibe előzőleg belekevertem két tojássárgáját, és a tojások keményre vert habját), ráöntöttem a kalácsra, aztán ismét kalács, arra puding, és a puding tetejére szórtam a mézeskalácsport.
A mézeskalácson nem volt semmilyen cukormázas díszítés.
PISKÓTA: 7db tojássárgáját,7 e.k.cukorral habosra keverem,
7db fehérjét kemény habbá verem 1 csg van.cukorral
7ek. finomlisztbe belekeverek 1 csg. sütőport. A
sárgájához adagolom felváltva óvatosan a habbal
Sütőpapíros tepsiben megsütöm.
HAB: 5DL hullalát/cukrászati habalap/ felverek kb.20dkg
porcukorral és összenyomkodott málnát vagy epret vagy ha nincs akkor lekvárt adok hozzá. a kihűlt piskótára kenem. általában csokit reszelek rá.
Gyors , nagyon finom, kiadós. Visszajelzést várok :-)
Én egyszer csináltam egy olyan finom süteményt, hogy csak na! A neve: Lengyel szelet :)
Kicsit időigényes, de megéri elkészíteni!:)
puding torta:
hozzavalok:
tobb izu fozos puding (mar elkeszitve),
keksz
egy talba:
egy reteg puding, majd egy reteg keksz (a legjobb a haztartasi, de mivel kulfoldon elek, es itt ugytunik nincs, ezert tok mindegy). majd egy reteg mas izu pudi, majd megint kekesz, aztan megint egy mas izu puding majd megint keksz. ezt addig csinalod amig meg nem telik a tal, edeny, forma akarmi. nekem altalaban kijon negy reteg, a legfelsore mar ne tegyel kekszet.
ha kesz vagy hagyd hulni, majd tedd be a hutobe, masnap mar meg is eheted, persze en nem szoktam olyas sokat varni csak par orat
igy nez ki:
de h abeirod a googlebe hogy pudingtorta, akkor latszik, hogy vannak emberek akik nagyon kreativak ezugyben
nagyon finom, es konnyu, gyorsan kesz van, es nagyon gyorsan elfogy, nalunk a csaladba mindenki imadja, es ipari mennyisegben kell csinalni, hogy mindenki boldog legyen
Igen helyettesíthető tejszínnel csak akkor kell habfixáló.
Ott külföldön nincs valami cukrozott cukrászati habalap? Igazából én minden ilyen nagyon habosat abból készítek mert az 1 hétig is úgy áll, mint első nap /egyszer dédim eltett későbbre s elfelejtette :-)/nem esik össze. Egyébként ismered ANDIKONYHÁJA OLDALAT ? Ott nagyon sok receptet találsz kipróbáltak , érthetőek!
elozo vagyok, kozben talaltam egy rendes receptet
én is írok Neked egyet. diós, habos, de nem tejszínes.
hozzávalók a tésztához:
5 tojás sárgája, 20 dkg porcukor, 10 evőkanál forró víz, fél deci olaj,20 dkg liszt, fél csomag sütőpor.
a sárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet és az olajat, végül a sütőporos lisztet.
sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük.
a krém: 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2,5 deci tej 3 evőkanál liszt, 10 dkg darált dió, fél deci rum, vagy 1 rumaroma.
a csésze tejet elkeverjük a 3 ek. liszttel és sűrűre főzzük. hagyjuk kihűlni.
a vajat a cukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a tejes masszát, a diót és a rumot.lehetőleg géppel keverjük ki.
az 5 tojás fehérjét 25 dkg porcukorral gőz fölött nagyon kemény habbá verjük.
a tésztát megkenjük a diós krémmel, majd erre kenjük a tojáshabot.
villával szépen csíkozzuk meg a tetejét.
dekoráció: 2 evőkanál porcukrot, 2 ek. kakaóval és 2 ek. forró vízzel elkeverjük, addig melegítjük, míg folyós nem lesz. hozzáadunk 2 dkg vajat és, ha az is elolvadt a csokit egy kanállal össze-visza a tojáshabra csorgatjuk.
forróvízbe mártott késsel, kockákra, vagy szeletekre vágjuk.
nagyon szép is finom süti, igazi édesszájúaknak való:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!