Milyen menyiségben lehet használni az oregánót vagy bazsalikomot főzés során (kiskanálnyi, késhegynyi, csipetnyi)?
Figyelt kérdés
Kezdő vagyok, és még nem érzek rá, miből mennyit használhatok, hogy érződjön, de ne rontsa el az ételt. A mennyiségre lennék kíváncsi, mert pl. borsnál már tudom, hogy késhegynyit általában. A fenti fűszereknél mire figyeljek?2011. jan. 25. 11:29
1/5 anonim válasza:
Intenzív aromával rendelkező fűszerek,csak óvatosan használd őket!Az a tuti,ha saját ízlésed szerint fűszerezel!
Minden ízesítésnél kóstold az ételed,és érzed majd ,hogy Te mit hiányolsz,vagy mi az ami már elég,ne adj isten sok!
Inkább sokszor keveset,mint egyszer többet a kelleténél!
2/5 anonim válasza:
A bazsalikom kevésbé intenzív ízű, ebből én simán belerakok egy kiskanállal az ételbe. Oregánóból mondjuk fél kiskanállal.
4/5 anonim válasza:
Szerintem mi nem tudjuk megmondani... én például imádom mindkettőt, ha bolognait főzök, akkor tuti, hogy bőven rakok rá. Mondjuk fél kiló húshoz 1-1.5 teáskanálnyit. De sosem mérem, a tuti módszer a beletesz, kóstol, beletesz, kóstol.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Persze, én is úgy gondoltam, hogy kóstolással, és érzéssel, :) csak nem akartam belelöttyinteni egy adagot, hogy utána ne tudjak vele mit kezdeni.
2011. jan. 25. 12:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!