Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik süteménybe nem kell...

Melyik süteménybe nem kell élesztő?

Figyelt kérdés
A legjobb ha kakaóscsiga receptjét írnátok:D De tulajdonképpen mindegy, csak unalmamban eszembe jutott, hogy sütnöm kéne valamit :D Egyszerű és finomat, krémes belsővel, mit ajánlotok, :D
2009. febr. 4. 17:03
 1/4 anonim ***** válasza:
55%

Kakaós csiga recept

Kategória:

Kenyerek, péksütemények


Hozzávalók:

Tészta:

1/2 kg liszt

3 dl tej

1 csomag élesztő és a felfuttatásához tej

cukor

1 tojás

1 kanál étolaj


2-3 dl tej (Erre majd sütéskor lesz szükség, nem kell hozzákeverni a tésztához!)


Töltelék:

1 Ráma margarin,

4 evőkanál kakaópor,

cukor (ízlés szerint)


Elkészítés:

Töltelék:

A margarint habosra keverni, majd hozzátenni a cukrot és a kakaót.

Tészta:

A felfuttatott élesztőt a liszthez tenni, az összetevőket összegyúrni, a tésztát kinyújtani, rákenni a tölteléket, majd feltekerni.

Felszeletelni, tepsibe tenni egymástól kb. 2 cm távolságra.

Ha félig megsült tejjel meglocsolni (ez fontos!)és sütni tovább.


Tanácsok:

Ha szeretnéd, hogy kicsit egészségesebb legyen, akkor a liszt felét teljes kiőrlésű liszttel is helyettesítheted. Próbáltam csak teljes kiőrlésűvel is, de úgy valamiért

nem lett olyan jó a tészta.


Nem kell (nem szabad) keleszteni a tésztát, amíg készül, addig kel, aztán meg a sütőben a sütés közbeni tejjel locsolásig.


Sütés közben azért kell meglocsolni tejjel, mert a kelés folyamatás befolyásolja.


Elkészítési idő: 60 perc

2009. febr. 4. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
33%

Csokis-kakaós csiga recept

Kategória:

Tésztafélék, Sütemények, édességek


Hozzávalók:

tészta: 50 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 4 dkg élesztő, 2 dl vaníliás cukros tej (az élesztő felfuttatásához), 2 tojás sárgája, 1 nagy bögre tej, kb. 10 dkg margarin olvasztva


Töltelék: kakaós porcukor, olvasztott margarin


Tepsihez: olaj és zsemlemorzsa


Sülés közben: vaníliás tej és 1 db felvert tojás


ha kihűlt: 2 tábla tortabevonó csokoládé, kb. 5 dkg margarin, porcukor


Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a vaníliás tejben. Egy tálba tesszük a tészta többi hozzávalóját, kivéve a bögre tejet és az olvasztott margarint.

Ha az élesztő felfutott, beleadjuk a tálba, összedolgozzuk, és lassanként a tejet és a margarint hozzáadogatva szépen bedagasztjuk.

kb. fél órát kell kelnie meleg helyen.


A megkelt tésztát nyújtódeszkára helyezzük, és egy nagy téglalapot nyújtunk belőle. Gondosan bekenjük olvasztott margarinnal, majd megszórjuk a kakaós porcukorral. Göngyölünk egyet rajta. A felülre kerülő tésztarészt mindig megkenjük olvasztott margarinnal, hogy a töltelék így is tapadjon. Ezt minden göngyölésnél ismételjük. Ha kész a tekercs, felvágjuk kb. 1,5 cm széles darabokra, olajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe helyezzük, oldalukat beolajozzuk. Sülni tesszük. Félkész állapotban tojással megkenjük, hogy szép piros legyen. Mielőtt készen lenne, meglocsolgatjuk vaníliás tejjel.

Ha megsült, várunk, míg kihűl.

Ha kihűlt, kiszedjük tálcára, olvasztott csokit csorgatunk a tejejükre. Ha a csoki megszilárdult, meg is porcukrozzuk kicsit.

Nagyon finom lesz!


Tanácsok:

a csokit érdemes a csiga tekervényeibe is belecsorgatni! Nagyon fincsi, ha nem csak a tetején van :)


Elkészítési idő: 120 perc

2009. febr. 4. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
77%

Burgonyás lepény élesztő nélkül



A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, megdaráljuk. Lábasba 1 pohár vizet öntünk, zsírt teszünk bele, kissé megsózzuk, és felforraljuk. Ezután a lisztet a forrásban levő vízbe szórjuk, és gyorsan csomómentesre keverjük.


Kihűlés után a masszát a burgonyával és a tojással jól összedolgozzuk.


A tésztát kanalanként kiszaggatva forró olajba tesszük, és mindkét oldalán megsütjük.


Forrón tálaljuk, vaníliás porcukorral meghintve.



Hozzávalók:



40 dkg burgonya,


3 tojás,


3 evőkanál liszt,


1 evőkanál zsír,


olaj a sütéshez,


vaníliás porcukor,


só ízlés szerint

2009. febr. 4. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

na legalább a 3. válaszoló figyelembe vette, hogy nem akarok élesztőt használni :D de már indegy, összeütöttem valamit(szó szerint)

a receptem:

1 citrom kifacsarva( a héját nem kell lereszelni, nekem csak a végén jutott eszembe)

valamennyi liszt(tök ragadós lett, ezért folyton lisztezni kellett)

egy kicsi méz

tej

2 egész tojás

1 csomag vaniliás cukor

1 csomag sütőpor

plusz még egy kevés cukor, mert a citromtól nagyon savanyú lett :D

margarin(a sütő kikenéséhez is)


a krém meg doktor oetker piros puding(ezt nem szeretem, ezért hogy elfogyjon 2 zacsival használtam föl, így gyorsabban elfogy:D)

nos, ha gondoljátok, próbáljátok ki :D én most raktam sütőbe, majd meglátjuk milyen lesz :D

2009. febr. 4. 19:04

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!