Hogy és pontosan mit készítsek?
A barátomnak szombaton lesz a 20. születésnapja és szeretném meglepni azzal, hogy bolognai spagettit csinálok neki, de lesz este egy buli, ami (ha sikerül a barátainak titokban tartani..... XD) akkor szintén meglepetés lesz, arra meg egy tortát sütnék:)
Na most a spagettivel nincs is különösebb gondom, bár ha vkinek van vmi különleges tippje, akkor azt megköszönöm, de a tortával kapcsolatban nem nagyon van ötletem. NAGYON édesszájú, ezért a gyümölcstortát hanyagolnám, ennek ellenére csak annyi jutott eszembe, hogy a tetejére francia drazsét szórok. De ezen kívül nem tudom, hogy milyen legyen. Valami jó ötlet?
(kritérium: finom legyen és szép. tehát szerencsére nem kell diabetikusnak lennie, és senki sem laktózérzékeny vagy lisztérzékeny, tehát lehet benne tojás liszt tej bármi. csak ötletem nincs:D)
előre is köszi minden fantáziadús választ:):):)
A fantás torta pl egyszerű, isteni finom és szép is. Mondjuk drazsé nem való rá.
Kakaós piskótán van túrós krém, azon meg fantából készített puding. Ha érdekel, keresek receptet, vagy guglizd ki!
szia cicám! nekem is van isteni finom tortaélményű receptem, de az is tepsis, vagyis még tortaformában nem
próbáltam. diós-habos, látványos és fantasztikusan finom is.
gondolkodj, ha érdekel szívesen leírom.
ui: a franciadrazsé ehhez sem passzol:(,de a pasik garantáltan beájulnak tőle:)))
üdv-nagyi-
a fantás torta nagyon gyümölcsösen hangzik. ennél vmi "émelyítőbb" kellene:D
a diós-haboshoz miért nem illik a fr.dr., nagyi? am a részletek jöhetnek, bátran:)
az este gondolgodtam rajta, lehet, hogy menni fog fr.drazséval is.jó kemény a habja, el fogja bírni a cukrot.
még ma délelőtt leírom, csak most nincs időm.leírom majd bővebben az ötletemet
pusz-nagyi-
na itt vagyok cicám :)először leírom Neked a sütimet úgy, ahogy van, aztán a végén kitaláljuk a dekort.
diós habos süti.
tésztája: 5 tojás sárgája,20 dkg porcukor, 10 evőkanál forró víz, fél deci olaj, 20 dkg liszt, fél cs.sütőpor
krém:20 dkg vaj vagy ráma,20 dkg porcukor,2,5 deci tej,3 evőkanál liszt,10 dkg darált dió,fél deci rum,vagy 1 rumaroma.
a habjához:az 5 tojás fehérje,25 dkg porcukor.
dekoráció:2 evőkanál porcukor,2 ek.kakaó, 2 ek. forróvíz, 2 dkg vaj.
no akkor a menete. a tésztéhoz a tojások sárgáját kikeverjük a porcukival, hozzáadjuk a 10 kanál forróvizet a fél deci olajat és belekeverjük a sütőporos lisztet.
sütőpapíros /én:38*25-ös/ tepsiben tűpróbáig sütjük.kb.15-20 perc.
a 3 kanál lisztet a tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
a vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt tejes masszát, a darált diót és a rumot is.
lehetőleg géppel dolgozzunk.
az 5 tojásfehérjét 25 dkg porcukorral gőz fölött nagyon kemény habbá verjük.
ne ijedj meg tőle, menni fog:) fogsz egy lábast, amibe egy másik éppen belefér. a nagyobbikba teszel vizet, amit forralni kezdesz, a kisebbikben pedig géppel kemyényre vered a cukrot és a tojásfehérjét. a lényeg, hogy ne legyen folyós, hanem tuti kemény.
a kihűlt tésztára rákenjük a diós krémet, erre a kemény habot egyenletesen. villával megcsíkozzuk.
a kakaót a cukrot, vizet összeforralni, be a kis vaj, és
a hab tetejét összevissza cirmozzuk az olvasztott kakaóval.
na itt jöhet a képbe a fr. drazsé, mert szerintem elbírja a kemény hab. vagy esetleg színes cukorgyöngy.
el tudom képzelni tortaformában is, pláne szív alakúban :)
de, ha nincs ilyesmi, akkor a cukordekort rakd ki szív alakban.
ebben a sütiben annyi cukor van, hogy minden édesszájút
eddig elbolondítottam vele.
hidd el, nem nehéz és tuti siker.
írj, majd, hogy mi a a véleményed.
pusz-nagyi-
nagyon nagyon jól hangzik, csak maga az nem, hogy diós. tehát valami csokis-mandulás, vagy csokis-mogyorós vagy... karamelles szerű krém nem lehet?
Egyébként tényleg összefutott a nyál a számban, pedig nem szeretem a sütiket:):D
hát a diót cseréld le mandulára, vagy sótlan mogyoróra.
próbáld ki, nem fogsz csalódni benne.
a rumtól olyan gesztenyés "feelingje" van.
üdv-nagyi-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!