Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szilveszterre mit süssek?

Szilveszterre mit süssek?

Figyelt kérdés
Nem vagyok valami tapasztalt, barátomékhoz megyek és szeretnék sós ropogtatni-valót készíteni:) Ti mit szoktatok készíteni?
2010. dec. 26. 09:22
 1/6 anonim ***** válasza:
rétest:)
2010. dec. 26. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Pogácsa, sajtos rúd, pizzás csiga, sajtos kifli, köménymagos keksz. Ezek mind egyszerűen elkészíthetők.
2010. dec. 26. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Veszel leveles tésztát, kinyújtod olyan fél cm vastagra,olyan 3-4 cm-es csíkokat vágsz belőle,abból pedig olyan 8-10 cm-es kockákat, fogsz egy virslit, felkarikázod és minden kockába raksz egy db-ot!éa a tészta 2 végét összenyomod.Berakod a tepsibe, megkened felvert tojással, és szórsz rá sajtot vagy szezámmagot.pirulásig sütöd.


Töltelékként nem csak virslit rakhatsz bele, hanem sajtot, túrót, lekvárt vagy akár mit.Vagy nem muszáj megtöltened sem, akkor takaros kis rudakat is gyárthatsz belőle, vagy kockákat.


1 leveles tészta = 1 nagy tepsi

tescoban olyan 189 ft

Nálunk falun is olyan 250 darabja.

2010. dec. 26. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 kisnita ***** válasza:

Egyszerű omlós sajtos pogácsa

-1 és egy fél kocka vaj

-kávéskanál finom só

-10 dkg reszelt sajt (trappista v. füstölt v. vegyesen) + sajt a tetejére

-2 tojás sárgája + 1 tojás a kenéshez

-90 kg finom liszt

- 1 cs. sütőpor


A vajat mikróban megolvasztod, a sóval, a sütőporral elkevert liszttel, a sajttal és a tojásokkal jól formázható tésztává gyúrod, ha túl kemény pici vizet adhatsz hozzá ha túl lágy lisztet is lehet hozzá adni. (a tészta lágysága mindig a liszt minőségétől függ)

20 percet hűtőbe pihenteted, kb 2 cm vastagra nyújtod és pogácsa szaggatóval vagy kisebb pohárral kiszaggatod, tepsire rakod. A tepsit nem kell sem lisztezni sem vajazni mert a tésztában sok vaj van és nem fog odaragadni. Egy tojást elhabarsz és megkened vele a pogácsákat (vigyázz, hogy az oldalára és az aljára ne kerüljön meg odaragad a tepsihez sütés közben!) Meghintheted köménnyel, borssal, sóval és sima vagy füstölt reszelt sajttal. Ügyesen megsül, gáz sütőben kb 12-15 perc.

Egyszerű és nagyon finom, több nap után is fogyasztható, nem szárad ki, finom omlós marad!

2010. dec. 26. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

túrós pogi


25 dkg liszt

25 dkg túró

25 dkg margarin

1 sütőpor

1 tk cukor

2 tk só

kenéshez: 1 tojás sárgája

tetejére: reszelt sajt, köménymag, só


A hozzávalókat összekeverem, 1.5-2 cm vastagságúra nyújtom, szaggatom, tetejét tojással megkenem, tetejére reszelt sajt, köménymag, só ízlés szerint. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütöm.

2010. dec. 26. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

gondolom már késő,de hát ha mégse:


[link] én tegnap csináltam,egyből dupla adagot készítettem,persze csak a feléből készültek malackák,a többiből rendes pogácsa. először voltak kételyeim afelől,hogy nem kell benne szódabikarbóna,sütőpor és élesztő se de így is gyönyörűek lettek és a sütőben megkeltek:)

2010. dec. 31. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!