Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Találtam egy ilyen képet, de...

Találtam egy ilyen képet, de receptet nem találtam hozzá. Ötletek?

Figyelt kérdés

[link]

Nagyon tetszene, mert nem macerás, de elképzelni sem tudom, hogy hogyan sül át a kacsa a krumpli tetején...hogy sül át a krumpli...?

2010. dec. 20. 09:46
 1/6 anonim ***** válasza:
Gondolom, ha megpárolódott a kacsa, le kell venni a sütőtál tetejét, hogy meg is piruljon a hús is, és a krumpli is.
2010. dec. 20. 10:01
 2/6 A kérdező kommentje:
Ok! Ezt én is vágom, hogy először fedő alatt kell párolni, utána lesütni, de elég narancsos lehet a végén a krumpli íze nem?
2010. dec. 20. 10:14
 3/6 anonim válasza:

Hát ebbe nincs alma de szerintem ez hasonló lehet a képen látható kacsára.

Narancsos kacsa egyszerűen

* Elkészítési idő: több, mint 90 perc

Hozzávalók:

* 1 pecsenye kacsa

* 2 db narancs

* 1 dl fehérbor

* 2 evőkanál cukor

* olaj

* só

Elkészítés:

A feldarabolt, megmosott kacsát bedörzsöljük sóval, majd forró olajon mindkét oldalát átsütjük. Áttesszük tűzálló, olajozott tálba, fólia alatt 1,5 órát sütjük.

A cukrot 1 kanál olajon karamellizáljuk, hozzátesszük narancsok levét és az egyik narancs csíkozott héját. Kevergetve 5 percig főzzük. A kacsára öntjük a szószt, és pár percig még sütjük.

Párolt rizs vagy krokett illik hozzá.

2010. dec. 20. 11:32
 4/6 anonim ***** válasza:

"Párolt rizs vagy krokett illik hozzá."

A képen jól látszik,hogy a krumplival együtt sült a kacsa.Tehát nem kell hozzá külön köret :)

Én cseréptálban csirkét (természetesen feldarabolva :D) szoktam sütni úgy,hogy krumli meg gomba is van benne.1,5-2 óra alatt sül meg.Ha ropogósabbra akarom akkor fedél nélkül pirítom.

Keress valami narancsos kacsa receptet és nyugodtan tedd egybe a krumplival,át fog sülni.Ha a krumpli átveszi a narancsos ízt attól csak pikánsabb lesz.

Írd meg hogy sikerült.

2010. dec. 20. 13:29
 5/6 anonim ***** válasza:

úr isten de jól hangzik! és milyen jól néz ki! :)

mostmár tuti kipróbálom!

2010. dec. 20. 17:55
 6/6 A kérdező kommentje:
Utolsó: Nem hiába szeretném a tuti receptet:) Tényleg jól néz ki!:)
2010. dec. 20. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!