Találtam egy ilyen képet, de receptet nem találtam hozzá. Ötletek?
Nagyon tetszene, mert nem macerás, de elképzelni sem tudom, hogy hogyan sül át a kacsa a krumpli tetején...hogy sül át a krumpli...?
Hát ebbe nincs alma de szerintem ez hasonló lehet a képen látható kacsára.
Narancsos kacsa egyszerűen
* Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Hozzávalók:
* 1 pecsenye kacsa
* 2 db narancs
* 1 dl fehérbor
* 2 evőkanál cukor
* olaj
* só
Elkészítés:
A feldarabolt, megmosott kacsát bedörzsöljük sóval, majd forró olajon mindkét oldalát átsütjük. Áttesszük tűzálló, olajozott tálba, fólia alatt 1,5 órát sütjük.
A cukrot 1 kanál olajon karamellizáljuk, hozzátesszük narancsok levét és az egyik narancs csíkozott héját. Kevergetve 5 percig főzzük. A kacsára öntjük a szószt, és pár percig még sütjük.
Párolt rizs vagy krokett illik hozzá.
"Párolt rizs vagy krokett illik hozzá."
A képen jól látszik,hogy a krumplival együtt sült a kacsa.Tehát nem kell hozzá külön köret :)
Én cseréptálban csirkét (természetesen feldarabolva :D) szoktam sütni úgy,hogy krumli meg gomba is van benne.1,5-2 óra alatt sül meg.Ha ropogósabbra akarom akkor fedél nélkül pirítom.
Keress valami narancsos kacsa receptet és nyugodtan tedd egybe a krumplival,át fog sülni.Ha a krumpli átveszi a narancsos ízt attól csak pikánsabb lesz.
Írd meg hogy sikerült.
úr isten de jól hangzik! és milyen jól néz ki! :)
mostmár tuti kipróbálom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!