Hogy készíted a haléászlevet, karácsonyra?
Talán jobb lenne,ha a receptet írna valaki és elnézőbben
kritizálna.Megértő,örömteli ünnepeket kívánok.
Kedves Lajos !
én a legegyszerűbb módon készítem a halászlevet.karácsonykor csak pontyból, mert azt lehet frissen kapni.
a hal fejét, oldalát, farkát és a farka felőli darabokat
3-4 fej félkarikára vágott hagymával,egy paradicsommal, egy paprikával fölteszem főni,annyi vízben, hogy kényelmesen elférjenek. megsózom, és hagyom főni. ha a habját is elfőtte megszórom jóminőségű paprikával és addig főzöm, míg a fej darabjaira szétesik. a nagyobb csontokat kiszedem és átpaszírozom a levet.
közben a szép patkószeletek egy kis sóban álltak.
ha az átpaszírozott lé újra fölforrt, visszaveszek a gázból és beleengedem a halszeleteket,ikrát vagy haltejet,és lassú tűznél,rázogatva megfőzöm.ellenőrzöm, hogy elég sós-e.
erőspaprikát mindenki maga tesz bele.
nekem nagyon jó sűrű, ízletes halászlevem szokott sikerülni.
nyáron, amikor a férjem pecázik, az alaplébe vegyes kishalakat is szoktam belefőzni.
olyan egyszerű, hogy szerintem bárkinek sikerül. lényeg a sok hagyma és a jó paprika.
Kellemes ünnepeket kívánok.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!