Mondanátok olyan receptet ami hasonlít a bolti mézespuszihoz?
nem tudom hogy hasonlít e a boltira:
Hozzávalók a tésztához:
80 dkg + 20 dkg liszt
30 dkg méz
15-25 dkg cukor (ízlés szerint, az eredeti recept 25 dkg-ot ír, de 15 dkg-mal is elég édes lett)
1 cs szalalkáli
1/2 cs őrölt szegfűszeg
1 cs őrölt fahéj
5 tojás sárgája
25 dkg vaj
2 dl tej
2-3 evőkanál citromlé
Hozzávalók a mázhoz:
1 zacskó porcukor (0,5 kg)
4 tojás fehérje
2-3 evőkanál citromlé
Elkészítés: A száraz hozzávalókat (80 dkg liszt, szalalkáli, fűszerek) egy tálban összekevertem. A tejet, a vajat, a cukrot és a mézet összelangyosítom, majd hozzáadtam a lisztes keverékhez. Kanállal összekevertem ameddig tudtam, hozzáadtam a tojás sárgákat, és a citromlevet, aztán kézzel pár perc alatt összedolgoztam, közben a maradék 20 dkg lisztből még adtam hozzá, hogy ne ragadjon a kezemhez, de ne legyen túl kemény sem. Kb 10 dkg lisztet meghagytam a nyújtáshoz. Gyúródeszkán ujjnyi vastagságra kinyújtottam, és rábíztam az aprónépre a szaggatás felemelő feladatát. Tepsire raktam, és 180 fokos sütőben világosra sütöttem (ez kb. 8-10 percet vett igénybe, ha a széle kicsit barnult a közepe világos, akkor jó!). Nagyon finom és puha lesz!
Amíg hűlt, felvertem a tojásfehérjét, amikor már kemény volt, apránként hozzáadtam a porcukrot. Ezzel a sűrű mázzal és egy konyhai ecsettel megkentem az oldalukat és a tetejüket. Jó néhány óra kellett a száradáshoz. Aztán bedobozoltam, és elraktam, de hiába... hamar lábuk kélt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!