Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mondanátok olyan receptet ami...

Mondanátok olyan receptet ami hasonlít a bolti mézespuszihoz?

Figyelt kérdés
2010. dec. 19. 09:47
 1/1 dlizi válasza:

nem tudom hogy hasonlít e a boltira:

Hozzávalók a tésztához:

80 dkg + 20 dkg liszt

30 dkg méz

15-25 dkg cukor (ízlés szerint, az eredeti recept 25 dkg-ot ír, de 15 dkg-mal is elég édes lett)

1 cs szalalkáli

1/2 cs őrölt szegfűszeg

1 cs őrölt fahéj

5 tojás sárgája

25 dkg vaj

2 dl tej

2-3 evőkanál citromlé

Hozzávalók a mázhoz:

1 zacskó porcukor (0,5 kg)

4 tojás fehérje

2-3 evőkanál citromlé

Elkészítés: A száraz hozzávalókat (80 dkg liszt, szalalkáli, fűszerek) egy tálban összekevertem. A tejet, a vajat, a cukrot és a mézet összelangyosítom, majd hozzáadtam a lisztes keverékhez. Kanállal összekevertem ameddig tudtam, hozzáadtam a tojás sárgákat, és a citromlevet, aztán kézzel pár perc alatt összedolgoztam, közben a maradék 20 dkg lisztből még adtam hozzá, hogy ne ragadjon a kezemhez, de ne legyen túl kemény sem. Kb 10 dkg lisztet meghagytam a nyújtáshoz. Gyúródeszkán ujjnyi vastagságra kinyújtottam, és rábíztam az aprónépre a szaggatás felemelő feladatát. Tepsire raktam, és 180 fokos sütőben világosra sütöttem (ez kb. 8-10 percet vett igénybe, ha a széle kicsit barnult a közepe világos, akkor jó!). Nagyon finom és puha lesz!

Amíg hűlt, felvertem a tojásfehérjét, amikor már kemény volt, apránként hozzáadtam a porcukrot. Ezzel a sűrű mázzal és egy konyhai ecsettel megkentem az oldalukat és a tetejüket. Jó néhány óra kellett a száradáshoz. Aztán bedobozoltam, és elraktam, de hiába... hamar lábuk kélt :)

2013. jan. 2. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!