Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mézeskalács, miután kisült és...

Mézeskalács, miután kisült és betettem a fémdobozba, hűtőbe tegyen, vagy inkább csak simán a szekrénybe?

Figyelt kérdés
És az almán kivül mivel lehet még gyorsítani a puhulást?
2010. dec. 18. 22:25
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

nem kell hűtőbe tenni. én almát sem szoktam mellé, mert ahogy az alma és a mézeskalács találkozik, elázhat a süti.

ha jó a recept magától megpuhul.

2010. dec. 18. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

ird már le kedves 1. a jó receptet, mert nekem sem puhul meg csak ha almát teszek hozzá.


Kérdező: BE a dobozba, beletenni az almadarabokat (nem áztatja el nekem)é s nem kell hűtőbe tenni. :)

2010. dec. 19. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

szia kedves előző


én eszerint szoktam készíteni:

(ennek én csak a feléből szoktam, mert ez nagy adag)

80 dkg liszt

30 dkg porcukor

5 dkg margarin

2 evőkanál szódabikarbóna

1-2 evőkanál kotányi mézeskalács fűszerkeverék

4 evőkanál méz

csipet só

4 egész tojás


összedolgozzuk kézzel, majd 1 órát hűtőbe tesszük. ne ijedj meg, ha az összegyúrás során nagyon a kezedre ragad a massza és nehéz vele dolgozni, mert a hűtőben megdermed és utána könnyen lehet vele majd dolgozni, nyújtani.


hűtőből kiveszed, kinyújtod, mintákat szaggatsz, és én sütőpapíron szoktam kisütni olyan 20-25 perc alatt. hagyjál elég helyet a minták között, mert dagadni fog egy kicsit, nehogy összeragadjanak.


cukormáz a tetejére:

1 tojásfehérjéhez 15-20 dkg porcukor, tésztaszerű massza legyen belőle.jól összekeverni, és nejlonzacskóba töltöm, aminek az egyik sarkát nagyon kicsit kivágom. akkor lesz szép a máz és akkor tudsz szép mintákat rajzolni, ha pont megfelelő a máz állaga, vagyis se nem túl folyós de se nem túl kemény. túl folyós, ha a zacskóból kifolyik magától, illetve szétfolyik a mézeskalácson. ekkor tegyél még hozzá porcukrot. ha túl kemény/sűrű a massza, tegyél még hozzá egy kevés vizet.


ez egy jó recept,azért szeretem, mert már egyből nagyon puha, ehető lesz a mézeskalács, nem kell hetekig zacskóban puhítani, mint más recepteknél. viszont sokáig el is áll a süti.

2010. dec. 19. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
köszi :D Én a Kotányi hátoldalán lévő recept szerint csináltam :(
2010. dec. 19. 21:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:
mi volt a Kotányi hátulján lévő recept??
2011. dec. 16. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!