Mézeskalács, miután kisült és betettem a fémdobozba, hűtőbe tegyen, vagy inkább csak simán a szekrénybe?
nem kell hűtőbe tenni. én almát sem szoktam mellé, mert ahogy az alma és a mézeskalács találkozik, elázhat a süti.
ha jó a recept magától megpuhul.
ird már le kedves 1. a jó receptet, mert nekem sem puhul meg csak ha almát teszek hozzá.
Kérdező: BE a dobozba, beletenni az almadarabokat (nem áztatja el nekem)é s nem kell hűtőbe tenni. :)
szia kedves előző
én eszerint szoktam készíteni:
(ennek én csak a feléből szoktam, mert ez nagy adag)
80 dkg liszt
30 dkg porcukor
5 dkg margarin
2 evőkanál szódabikarbóna
1-2 evőkanál kotányi mézeskalács fűszerkeverék
4 evőkanál méz
csipet só
4 egész tojás
összedolgozzuk kézzel, majd 1 órát hűtőbe tesszük. ne ijedj meg, ha az összegyúrás során nagyon a kezedre ragad a massza és nehéz vele dolgozni, mert a hűtőben megdermed és utána könnyen lehet vele majd dolgozni, nyújtani.
hűtőből kiveszed, kinyújtod, mintákat szaggatsz, és én sütőpapíron szoktam kisütni olyan 20-25 perc alatt. hagyjál elég helyet a minták között, mert dagadni fog egy kicsit, nehogy összeragadjanak.
cukormáz a tetejére:
1 tojásfehérjéhez 15-20 dkg porcukor, tésztaszerű massza legyen belőle.jól összekeverni, és nejlonzacskóba töltöm, aminek az egyik sarkát nagyon kicsit kivágom. akkor lesz szép a máz és akkor tudsz szép mintákat rajzolni, ha pont megfelelő a máz állaga, vagyis se nem túl folyós de se nem túl kemény. túl folyós, ha a zacskóból kifolyik magától, illetve szétfolyik a mézeskalácson. ekkor tegyél még hozzá porcukrot. ha túl kemény/sűrű a massza, tegyél még hozzá egy kevés vizet.
ez egy jó recept,azért szeretem, mert már egyből nagyon puha, ehető lesz a mézeskalács, nem kell hetekig zacskóban puhítani, mint más recepteknél. viszont sokáig el is áll a süti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!