Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Linzertésztából szeretnék...

Linzertésztából szeretnék sütni még nem tudom pontosan, hogy mit, írnátok recepteket?

Figyelt kérdés
Még soha nem sütöttem semmit linzer tésztából,ezért jól jönnének az ötleteitek:-)
2010. dec. 15. 14:02
 1/5 anonim ***** válasza:
Lehet finom barckos túrós pitét.Ha gondolod leirom az én receptemet ha érdekel.De szerintem ha jo recepted van a tésztára akkor csak anyit tégy h elválasztod ketté a tésztát kinyujtod fél centi vastagra(nam baj ha kicsit vastagabb)aztán lisztezett vajazott tepsire vagy sütőpapirra teszed a tésztát azt megkened barack lekvárral,ráteszed az összetört turot amiot tojással cukorral öszekevertél+vaniliás cukor+ha szerted baranck beföttet felkockázal és a túróhoz kevered.végül a tetejére vagy ráráeszeled a maradék tésztát vagy rányujtod a felsö részt is,ha nem reszeled akkor meg kell szurkálni pár helyen,lekened tojással és sütő.
2010. dec. 15. 14:30
 2/5 anonim ***** válasza:

én tavaly karácsonykor andi konyhájáról csináltam meg a

habos linzert. isteni finom és gyönyörű is.

érdemes rákeresned.

2010. dec. 15. 14:33
 3/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, ezt ki is fogom próbálni!!:-)
2010. dec. 15. 14:33
 4/5 A kérdező kommentje:
Kedves második, neked is köszönöm!
2010. dec. 15. 14:34
 5/5 anonim ***** válasza:

Rákóczi-túróslepény, szenzációsan finom :)

a 8 mm vastagra nyújtott, félig kisütött linzertésztát megkenjük forró gyümölcsízzel, majd elkenjük rajta a túrótölteléket, visszatesszük a sütőbe, hogy a túrótöltelék száradjon (vigyázz,ne piruljon meg!). Eközben windmasszát készítünk. Ezt a már megszáradt (lehet egy kis nedvességtartalma) túrótöltelékre nyomjuk sima csöves habzsákból, szorosan egymás mellé formázott vékony habrudakkal. Mielőtt visszatesszük a sütőbe porcukorral meghintjük a felületét. Gőzmentes sütőtérben (azaz résnyire nyitva hagyott ajtónál) 100 Celsius fokon bőrösre sütjük a habot, vigyázva hogy ne barnuljon meg. Ha kész még melegen felvágjuk, díszítésként ízlés szerint sárgabarckízzel vonalkázhatjuk.

Wind-massza:

Az anyaghányaddal úgy kell számolni, hogy egy tojásfehérjére 7-10 dkg (attól függ milyen sűrűt szeretnél) kristálycukrot mérünk ki. Elkészítése: a cukor kétharmad részét vízzel (pont annyival, hogy épp ellepje) besűrítjük hólyagbuborék próbáig - ez forrás után max. 10 perc, illetve drót hurokkal is kísérletezhetünk, mint ha szappanbuborékot fújnál :) -, közben a tojásfehérjét a cukor egyharmadával habbá verjük. Ha jó a cukoroldat, vékony sugárban a felvert tojáshabba csurgatjuk állandó kevergetés mellett, majd a habot kihűlésig tovább verjük - ez lehet 20 perc is -, míg kemény, borotvahab állagú masszát nem kapunk.

A Rákóczi-túróslepényhez 5 közepes méretű tojásfehérjéjéből készült windhab elég (ha mégis sok lenne, készülhet a habkarika:)).

Túrótöltelék:

1 kg túróhoz 20 dkg kr.cukor, 5 dkg búzadara, 4 tojássárgája, 10 dkg mazsola, 5 dkg van. cukor, 1 citrom reszelt héja - a túrót (nagyobb lyukú) szitán áttörjük, majd elkeverjük az összes hozzávalóval.

Annyit még hozzátennék, hogy ehhez a mennyiséghez a linzertészta 3:2:1 arányú lisztből,vajból és porcukorból + 2 tojássárgájából + ízlés szerint adagolt van.cukor és citromhéjreszelék hozzáadásával készült, és a tészta töltése a túróval majd a windhabbal egyszerűbb úgy, ha krémeskeretbe töltünk, így tuti nem folyik szét (ez "házilag", krémeskeret nélkül nehezebb) és amit az első hozzászóló pitének nevez, az valójában szintén lepény :).

Ha kérdésed van, bátran írj :)!

2010. dec. 15. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!