Mi az a heavy cream?
Figyelt kérdés
van magyar megfelelője? hol lehet kapni?2010. dec. 14. 11:33
1/5 anonim válasza:
Szerintem keményebbre vert tejszínhab, habfixálóval eléred szerintem a kívánt hatást. Mihez kellene?
2/5 A kérdező kommentje:
a muffin tetejére szeretnék rakni olyan krémet mint amit a cupcakeken szokott lenni és talátam egy receptet egy külföldi oldalon és ott az egyik hozzávaló ez lenne de nem igazán jöttem rá h mi lehet mert a tejszínhabot máshogy mondják legalábbis szerintem..nem tudom:/
2010. dec. 14. 12:30
3/5 anonim válasza:
Muffin tetejére szerintem inkább cukormázat készíts és azzal vondd be. :) Szórhatsz rá bármilyen színes drazsét, cukordarát, sok féle ilyen díszítőt lehet kapni.
4/5 anonim válasza:
A "heavy cream" az 36%-os (vagy több tejzsírt) tartalmazó tejszín. "Whipping cream" az pedig a tejszínhab, ami 30%-os zsírt tartalmaz. Mind a kettőt fel lehet verni habnak, de a "heavy cream" a legjobb, mert sűrűbb és duplája lesz, mint a tejszínhab.
5/5 remiveronika válasza:
A heavy cream 36%-os zsírtartalmú tejszín. Amit a muffin tetejére szoktak tenni, az a "clotted cream" és a legegyszerűbben úgy lehet megcsinálni, hogy a tejszínt (nálunk szerintem a 30%-os a legmagasabb) felvered, mascarponét keversz bele és újra felvered, kevés porcukorral. Arányok: kb 120 ml tejszín, teáskanál porcukor, 250 ml mascarpone
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!