Mit lehetne ebből kihozni, ami finom és laktató is? Segítség?! Sürgős!
ami van: 1kg csirkemell, hagyma,fokhagyma, szalonna, kevés füstölt sajt, liszt,olaj,zsemlemorzsa,tej, virsli, fél pohár tejföl,vaj,kolbász, fűszerek
böngésztem a netet,de legtöbb recepthez tojás kell,viszont az nekem most nincs és lassan neki kéne állnom főzni/sütni holnapra. Csirkepaprikás kizárva,az nemrég volt.
köretnek rizsre gondoltam,esetleg tészta.
köszi előre is minden ötletet!
Csirkemellből nem igen lehet jóízű ételt csinálni.
Próbáld meg felszeletelni, fűszeres olajba pácolni.
Hagyd pár óráig állni. Majd úgy süsd meg,hogy rákarikázod a hagymát,és leöntöd tejföllel. Ygy eléggé ehető lesz,nem olyan száraz.
Amit én csinálnék. Fokhagymás tejbe beáztatnám egy kicsit a kiklopfolt csirkemellet.
Virslit tennék a közepébe, betekerném. Szalonna csikok rá. Egymás mellé raknám, a tetejére fokhagymás tejföl, rá reszelt sajt, letakarva alufóliába, irány a sütő. Mellé köretnek rizs.A végén rápiritanék egy kicsit.
nem tudom hány főre készíted, de egy kiló elég sok.
mindegy, a hozzávalókból ajánlok valamit.
a csirkemellet csíkokra vágod. szalonnát is vékonyan felcsíkozol és kezded sütni.közben vágj föl hagymát apróra és tedd a piruló szalonnához.párold együtt, hogy a hagyma is jól puhuljon meg. erre jön a csirkemell és jól átforgatod. finoman sózod a szalonna miatt. ha kifehéredik, lefeded és hagyod, hogy kiadja a saját levét.
ha kell, egy pici vízzel pótolod mindig. mehet rá fokhanyma, bors , majoranna.ha puha a kevés tejfölödből
és egy kis tejből habarást készítesz, és ráöntöd a ragura.
akár így, akár egy kis mustárral megbolondítva finom
szószos husid lesz.kolbászkarikák is mehetnek bele.
tésztával, rizzsel laktató kaját készíthetsz így.
továbbmenve, eesetleg a tésuztával összekeverve kikent jénaiba öntheted, rá reszelt sajt és zutty be a sütőbe.
Szerintem is hagymát pirits olajon kis szalonnával aztán dobáld bele a csirkemellet kockára vágva,sózd borsozd(én szoktam ilyet csak + gombával).Ha majdnem kész tejfölllel habard be.Téstával tállald.Vagy ugyanugy ilyen ragut készitesz és hőálló tálba régegezed hogy ragu tészta(vagy rizs)kolbászkarika.Aztán megint ragu,tészta,kolbi a legvégén ha maradt egy kis teföl a tetjére teheted és rá reszelt sajt,sjól összepiritod negyed ora alatt és ennyi.
DE kolbásszal,sajtal betltheted csak naturon a kiklopfolt mellet és kisütöd.De még teheted azt is h sajtal betölötd és feltekered és ezt szalonnába betekered és ugy sütöd ki.
köszi mindenkinek a tippeket!
most a virslis sül már a sütőben,de legközelebb kipróbálom a többit is - ugyanis gyakran vagyok tanácstalan,szeretnék változatosan főzni,de van hogy nem jut eszembe semmi...majd akkor idelapozok :)
köszi még 1x, mindenkinek ment a zöld mancs :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!