Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit lehetne ebből kihozni,...

Mit lehetne ebből kihozni, ami finom és laktató is? Segítség?! Sürgős!

Figyelt kérdés

ami van: 1kg csirkemell, hagyma,fokhagyma, szalonna, kevés füstölt sajt, liszt,olaj,zsemlemorzsa,tej, virsli, fél pohár tejföl,vaj,kolbász, fűszerek


böngésztem a netet,de legtöbb recepthez tojás kell,viszont az nekem most nincs és lassan neki kéne állnom főzni/sütni holnapra. Csirkepaprikás kizárva,az nemrég volt.

köretnek rizsre gondoltam,esetleg tészta.

köszi előre is minden ötletet!


2010. dec. 13. 18:15
 1/5 anonim ***** válasza:
69%

Csirkemellből nem igen lehet jóízű ételt csinálni.

Próbáld meg felszeletelni, fűszeres olajba pácolni.

Hagyd pár óráig állni. Majd úgy süsd meg,hogy rákarikázod a hagymát,és leöntöd tejföllel. Ygy eléggé ehető lesz,nem olyan száraz.

2010. dec. 13. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Amit én csinálnék. Fokhagymás tejbe beáztatnám egy kicsit a kiklopfolt csirkemellet.

Virslit tennék a közepébe, betekerném. Szalonna csikok rá. Egymás mellé raknám, a tetejére fokhagymás tejföl, rá reszelt sajt, letakarva alufóliába, irány a sütő. Mellé köretnek rizs.A végén rápiritanék egy kicsit.

2010. dec. 13. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
83%

nem tudom hány főre készíted, de egy kiló elég sok.

mindegy, a hozzávalókból ajánlok valamit.

a csirkemellet csíkokra vágod. szalonnát is vékonyan felcsíkozol és kezded sütni.közben vágj föl hagymát apróra és tedd a piruló szalonnához.párold együtt, hogy a hagyma is jól puhuljon meg. erre jön a csirkemell és jól átforgatod. finoman sózod a szalonna miatt. ha kifehéredik, lefeded és hagyod, hogy kiadja a saját levét.

ha kell, egy pici vízzel pótolod mindig. mehet rá fokhanyma, bors , majoranna.ha puha a kevés tejfölödből

és egy kis tejből habarást készítesz, és ráöntöd a ragura.

akár így, akár egy kis mustárral megbolondítva finom

szószos husid lesz.kolbászkarikák is mehetnek bele.

tésztával, rizzsel laktató kaját készíthetsz így.

továbbmenve, eesetleg a tésuztával összekeverve kikent jénaiba öntheted, rá reszelt sajt és zutty be a sütőbe.

2010. dec. 13. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is hagymát pirits olajon kis szalonnával aztán dobáld bele a csirkemellet kockára vágva,sózd borsozd(én szoktam ilyet csak + gombával).Ha majdnem kész tejfölllel habard be.Téstával tállald.Vagy ugyanugy ilyen ragut készitesz és hőálló tálba régegezed hogy ragu tészta(vagy rizs)kolbászkarika.Aztán megint ragu,tészta,kolbi a legvégén ha maradt egy kis teföl a tetjére teheted és rá reszelt sajt,sjól összepiritod negyed ora alatt és ennyi.

DE kolbásszal,sajtal betltheted csak naturon a kiklopfolt mellet és kisütöd.De még teheted azt is h sajtal betölötd és feltekered és ezt szalonnába betekered és ugy sütöd ki.

2010. dec. 13. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

köszi mindenkinek a tippeket!

most a virslis sül már a sütőben,de legközelebb kipróbálom a többit is - ugyanis gyakran vagyok tanácstalan,szeretnék változatosan főzni,de van hogy nem jut eszembe semmi...majd akkor idelapozok :)

köszi még 1x, mindenkinek ment a zöld mancs :)

2010. dec. 13. 19:42

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!