Tatának milyen tortát? 78 éves.
Figyelt kérdés
Nem szereti a túl édeset, krémeset.
De szeretném felköszönteni tortával.
A fügét, aszalt szilvát szereti, ezért néztem a szatmári szilvatortát, de az nagyon émelygős. Valami kevésbé édes kellene, mégsem csoki.
2010. dec. 13. 12:54
1/8 anonim válasza:
Eszterházy, az az én nagy kedvencem. Vagy Dobos-tortát. Szerintem a Szatmári szilva nem az idősek ízlésvilága, inkább menj a hagyományos felé...
2/8 anonim válasza:
Az enyémnek a 79.-re aszalt szilvás-joghurtosat sütöttem. Kevert tészta a tortalap, a krémje meg natúr joghurt, bele kevés porcukor mézeskalács fűszerkeverékkel, apróra vágott aszalt szilva, felvert tejszín, meg zselatin. Nem volt édes, mert csak kevés cukrot tettem bele, de pikáns és nagyon könnyű lett. A papa 4 szeletet evett belőle, pedig ő sem szereti az édeset.
3/8 anonim válasza:
Én is a joghurtos szilvatortára gondoltam :=) Az biztosan nem émelygősen édes, bőven tehetsz bele szilvát, akár aszalva (de akkor előtte mindenképpen áztasd be egy kicsit), de mehet bele lecsepegtetett szilvabefőtt is (ebből lehet alkoholosat is kapni, ha a papa kedveli, lehet egy kicsit pikánssá tenni).
4/8 A kérdező kommentje:
Az ilyen dobos, csokis, puncsos, az biztos, hogy túl édes neki. Ez a joghurtos jobban tetszik, csak lehet, hogy ez is habos egy kicsit.Lehet, hyog gyümölcskenyeret kellene, tortaformára díszíteni? Mert ha eszk valami édes sütit, utána gyorsan vág eg ykis kenyeret. Hoyg helyreálljon a szájíze :)
2010. dec. 13. 13:14
5/8 A kérdező kommentje:
Igen, megpróbálom ezt a joghurtos szilvásat, és nem túl édesre.
eLKÜLDENÉD A RECEPTET :)???
2010. dec. 13. 13:15
6/8 anonim válasza:
Elküldtem privibe, remélem nem hagytam ki semmit.
7/8 anonim válasza:
A sacher torta ami mondjuk nem hiszem h tul émelyitős lenne.Talán agesztenyés tejszines,persze függ h mennyi krém megy bele,ha az ember nem esik tulzásba akkor nem lesz émelyiten édes.Túrót szereti akkor abbol is lehet valami kevsébé cukrosat.Abba te adagolos az édességet.Szerintem még ami nem rossz az a gyümölcs torta,ott is fözöl egy nem tul édes pudingot és rá valami gyümit amit szeret.Egy kis kiwi meg barack rá és kész.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszi.A receptet, mindjárt megnézem.
Túró nem lehet, nem bírja.
Talán olyan még, mint a Sacher- ami nincs megtöltve krémmel.
Azért még elfogadom ha valakinek van még jó ötlete. De inkább erre a száraz - felé..
2010. dec. 13. 16:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!