Kifogytam a karácsonyi aprósüti ötletből, írnátok párat?
Szia
A dupla csokis tallér receptjét leírnád nekem?
Köszönöm
Szilvi
linzerkosárka, bármivel töltve, pl. dióhabos, pudingos-mandulás, mézes...
Nézd meg ezt is, nem aprósüti, de én tegnap próbáltam ki és nagyon finom, karamellszerű cukor lesz belőle, jó sokáig tart, mire elszopogatja az ember :)
Jó, köszi. Kéreeek még.
A duplacsokis mostani Kiskegyed konyhája, majd előkeresem!
elkezdem írni, hátha mást is érdekel:)
dióstallér: hozzávalók 40 db-hoz
20 dkg dió, 20 dkg puha vaj vagy margarin,30 dkg porcukor,
egy csipet só, 1 tojás,30 dkg liszt+a nyújtáshoz,egy teáskanál mézeskalács fűszerkeverék, fél citrom reszelt héja, 5 dkg kristálycukor, 20 dkg baracklekvár, 6 evőkanál citromlé.
felforrósított serpenyőben zsiradék nélkül megpirítunk 15 dkg darált diót, majd kivesszük és kihűtjük.
géppel a vajat habosra keverjük 10 dkg porcukorral és egy csip.sóval.hozzáadjuk a tojást és gyorsan hozzákeverjük a darált dióval, a fűszerkeverékkel és a reszelt citromhéjjal kevert lisztet.egy órát a hűtőben pihentetjük.
lisztezett deszkán 4 mm vastagra nyújtjuk és 5 cm-es kiszúróval kb 80 db korongot szaggatunk. a korongokat elosztjuk 3 sütőpapíros tepsin, és tepsinként 175 fokra
előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
a megmaradt diót negyedekre törjük. serpenyőben karamellizáljuk az 5 dkg cukrot és 5 evőkanál melegvízzel felfőzzük.
a diódarabokat a karamellbe forgatjuk, majd egyenként olajozott fóliára szedjük.
a kihűlt tésztakorongokat a baracklekvárral összeragasztjuk.
a maradék 20 dkg porcukorból és a citromléből sűrű mázt keverünk.a tallérokat megkenjük a mázzal és azonnal ráteszünk egy diódarabot.esetleg még színes cukorgyöngyöt
is szórhatunk rá.
végül hagyjuk megszáradni.
tavaly az andi konyhájáról a haboslinzert csináltam.
nagyon finom és mutatós.
diós kosárka?
én épp ezt eszek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!