Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kifogytam a karácsonyi aprósüt...

Kifogytam a karácsonyi aprósüti ötletből, írnátok párat?

Figyelt kérdés
Dióm, mandulám sok van, azokat jó lenne elhasználni. Van még méz, vaj, tejszín, szárított körte és szilva, liszt is persze. MIt süssek még? Van már mézes puszedli, mandulás-aszalt meggyes keksz, duplacsokis tallér. Csak kevés lesz, mert egyfolytában fogynak...
2010. dec. 10. 12:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia

A dupla csokis tallér receptjét leírnád nekem?

Köszönöm


Szilvi

2010. dec. 10. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

linzerkosárka, bármivel töltve, pl. dióhabos, pudingos-mandulás, mézes...

Nézd meg ezt is, nem aprósüti, de én tegnap próbáltam ki és nagyon finom, karamellszerű cukor lesz belőle, jó sokáig tart, mire elszopogatja az ember :)

[link]

2010. dec. 10. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 A kérdező kommentje:

Jó, köszi. Kéreeek még.

A duplacsokis mostani Kiskegyed konyhája, majd előkeresem!

2010. dec. 10. 12:46
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Linzerfigurák, linzerkarika, ischler (ugyanaz az alaptészta mindháromnál :=), Karácsonykor én 2-3 evőkanálnyi lisztet darált dióval szoktam kicserélni), barackmag.
2010. dec. 10. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
79%
diós tallér mehet??
2010. dec. 10. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 A kérdező kommentje:
Igen, persze!
2010. dec. 10. 13:28
 7/14 anonim ***** válasza:
79%

elkezdem írni, hátha mást is érdekel:)

dióstallér: hozzávalók 40 db-hoz

20 dkg dió, 20 dkg puha vaj vagy margarin,30 dkg porcukor,

egy csipet só, 1 tojás,30 dkg liszt+a nyújtáshoz,egy teáskanál mézeskalács fűszerkeverék, fél citrom reszelt héja, 5 dkg kristálycukor, 20 dkg baracklekvár, 6 evőkanál citromlé.

felforrósított serpenyőben zsiradék nélkül megpirítunk 15 dkg darált diót, majd kivesszük és kihűtjük.

géppel a vajat habosra keverjük 10 dkg porcukorral és egy csip.sóval.hozzáadjuk a tojást és gyorsan hozzákeverjük a darált dióval, a fűszerkeverékkel és a reszelt citromhéjjal kevert lisztet.egy órát a hűtőben pihentetjük.

lisztezett deszkán 4 mm vastagra nyújtjuk és 5 cm-es kiszúróval kb 80 db korongot szaggatunk. a korongokat elosztjuk 3 sütőpapíros tepsin, és tepsinként 175 fokra

előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

a megmaradt diót negyedekre törjük. serpenyőben karamellizáljuk az 5 dkg cukrot és 5 evőkanál melegvízzel felfőzzük.

a diódarabokat a karamellbe forgatjuk, majd egyenként olajozott fóliára szedjük.

a kihűlt tésztakorongokat a baracklekvárral összeragasztjuk.

a maradék 20 dkg porcukorból és a citromléből sűrű mázt keverünk.a tallérokat megkenjük a mázzal és azonnal ráteszünk egy diódarabot.esetleg még színes cukorgyöngyöt

is szórhatunk rá.

végül hagyjuk megszáradni.

2010. dec. 10. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
moszkauer! Nagyon finom és sokáig eláll (már ha a család is partner ebben)
2010. dec. 10. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
79%

tavaly az andi konyhájáról a haboslinzert csináltam.

nagyon finom és mutatós.

2010. dec. 10. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

diós kosárka?

én épp ezt eszek:)

2010. dec. 10. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!