Egyszerű, olcsó torta recept kellene!?
Barackos túrótorta sütés nélkül én csak 0,5kg túróból szoktam csinálni és ennek arányában felezem a többi összetevők is.Tésztáját csinálhatsz vastagabbat.Tejszínhabpor helyett én egy 0,25ml-es habtejszínt szoktam felverni.
Vagy vegyél a boltban ilyen 3 felé felvágott tortalapot, vagy egy piskótatésztát csinálj,én így szoktam:
10 tojás
10 csapott ek.cukor
10 csapott ek.liszt
1 sütőpor
1 csipet só
10 tojást szétválasztod, a sárgákat kikevered a cukorral és a csipet sóval esetleg vaníliás cukorral, fehéredésig, a fehérjét pedig felvered.a lisztet összekevered a sütőporral.
Amikor készen van, akkor a fehérjét hozzá adod a sárgájához és óvatosan kevered össze, hogy ne törjön, közben kanalanként hozzáadod a sütőporral elkevert lisztet, és mehet a sütőbe.Amikor kihűlt, szétvágod ketté, és pudinggal mondjuk megtöltöd, kívülről meg bevonod tejszínhabbal, csokidarával díszíted, ami annyi, hogy a megmaradt mikulásodat ráreszeled
a legolcsóbb és legegyszerűbb, ha a kakaóslepény tésztáját öntöd sütőpapíros , kapcsos tortaformába.
-25 dkg liszt
-25 dkg cukor
-2,5 dl tej
-1 tojás
-fél csom sütőpor
-4 dkg keserű kakaópor
-10 dkg vaj
a vajat a tojással, cukorral haborra keverjük, közben adjuk hozzá a tejet, végül a sütőporos lisztet és a kakaót.
a masszát a tortaformába öntjük és kb 180 fokos sütőben
tűpróbáig sütjük.
ha kihűlt, kivesszük a formából és két vagy három lapra
vágjuk.
bármilyen krémmel tölthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!