Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valami pikánsat szeretnék...

Valami pikánsat szeretnék készíteni vacsira, van ötletetek?

Figyelt kérdés
:)
2010. dec. 6. 12:02
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Finn rakott répa fűszeres sajtkrémmel töltött gombafejekkel.

Szólj ha tetszik és pötyögöm a receptet :)

2010. dec. 6. 13:18
 2/5 A kérdező kommentje:
nagyon jól hangzik !! jöhet a recept , köszönöm :)
2010. dec. 6. 15:30
 3/5 anonim ***** válasza:

Finn rakott répa:

Hozzávalók:

* 4 dl víz

* 1,5 dl rizs

* 5 dl tej (vagy 3 dl tej + 2 dl tejszín)

* 50-60 dkg sárgarépa

* 2 tojás

* 1 teáskanál só

* fehérbors

* szerecsendió

Elkészítés:

Forraljuk fel a vizet egy lábosban. Tegyük bele a rizst, és főzzük addig, amíg a vizet felszívja. Adjuk hozzá a tejet (egy kis részét tejszínnel is helyettesíthetjük), és főzzük félig puhára. Közben tisztítsuk meg a sárgarépákat, főzzük puhára és pürésítsük. Adjuk a rizshez a sárgarépapürét, a tojást és a fűszereket. Keverjük össze alaposan, majd öntsük az egészet egy tűzálló tálba, és süssük a sütő alsó részében 200 fokon legalább 40 percig.

Fűszeres sajtkrémmel töltött gomba baconbe tekerve:

Hozzávalók:

* 8 nagyobb fej gomba

* 8 szelet bacon

* 1 nagy golyó mozzarella

* 1 csokor petrezselyem

* 3 evőkanál tejföl

* 4 gerezd fokhagyma

* trappista vagy bármilyen keményebb sajt

* bazsalikom

* só

* bors

Elkészítés:

A gombafejeket megtisztítjuk, szárát kitörjük, a lemezeket kiskanállal kikaparjuk. A mozzarellát széttépkedjük, hozzáadjuk a petrezselymet és a fokhagymát. Aprítóba tesszük, és krémes állagúra turmixoljuk. Majd beletesszük a tejfölt, a bazsalikomot, sót, borsot, és jól összekeverjük. Végül annyi reszelt trappista sajtot teszünk bele, hogy a krém ne legyen folyós állagú.

A krémmel megtöltjük a gombafejeket, kb. 1 evőkanálnyi kell egy fejbe, ne legyen púposan, mert a fejek nagyon összesülnek és kifolyik a töltelék. Ezután a gombafejeket körbetekerjük 1-1 szelet baconnel.

Gázsütőben, 4-es fokozaton (kb. 200 fok) 15 percig sütjük fólia alatt. A fólia levétele után a keletkezett levet és esetleges sajtdarabokat leöntjük. Fólia nélkül még 5-6 percig sütjük.

Sok sikert hozzá!Ha megcsinálod,majd írd meg hogy sikerült :)

2010. dec. 6. 16:12
 4/5 anonim ***** válasza:
Én kipróbáltam.A gomba isteni,a répa annyira nem jött be.....
2010. dec. 7. 17:22
 5/5 A kérdező kommentje:
hát én csak mostanában kezdtem meg szeretni a gombát, de a körülöttem lévők mindig is nagyon szerették, lehet hogy karácsonykor csinálom meg :) meg ha egy kis több pénzem lesz.
2010. dec. 9. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!