Valami pikánsat szeretnék készíteni vacsira, van ötletetek?





Finn rakott répa fűszeres sajtkrémmel töltött gombafejekkel.
Szólj ha tetszik és pötyögöm a receptet :)





Finn rakott répa:
Hozzávalók:
* 4 dl víz
* 1,5 dl rizs
* 5 dl tej (vagy 3 dl tej + 2 dl tejszín)
* 50-60 dkg sárgarépa
* 2 tojás
* 1 teáskanál só
* fehérbors
* szerecsendió
Elkészítés:
Forraljuk fel a vizet egy lábosban. Tegyük bele a rizst, és főzzük addig, amíg a vizet felszívja. Adjuk hozzá a tejet (egy kis részét tejszínnel is helyettesíthetjük), és főzzük félig puhára. Közben tisztítsuk meg a sárgarépákat, főzzük puhára és pürésítsük. Adjuk a rizshez a sárgarépapürét, a tojást és a fűszereket. Keverjük össze alaposan, majd öntsük az egészet egy tűzálló tálba, és süssük a sütő alsó részében 200 fokon legalább 40 percig.
Fűszeres sajtkrémmel töltött gomba baconbe tekerve:
Hozzávalók:
* 8 nagyobb fej gomba
* 8 szelet bacon
* 1 nagy golyó mozzarella
* 1 csokor petrezselyem
* 3 evőkanál tejföl
* 4 gerezd fokhagyma
* trappista vagy bármilyen keményebb sajt
* bazsalikom
* só
* bors
Elkészítés:
A gombafejeket megtisztítjuk, szárát kitörjük, a lemezeket kiskanállal kikaparjuk. A mozzarellát széttépkedjük, hozzáadjuk a petrezselymet és a fokhagymát. Aprítóba tesszük, és krémes állagúra turmixoljuk. Majd beletesszük a tejfölt, a bazsalikomot, sót, borsot, és jól összekeverjük. Végül annyi reszelt trappista sajtot teszünk bele, hogy a krém ne legyen folyós állagú.
A krémmel megtöltjük a gombafejeket, kb. 1 evőkanálnyi kell egy fejbe, ne legyen púposan, mert a fejek nagyon összesülnek és kifolyik a töltelék. Ezután a gombafejeket körbetekerjük 1-1 szelet baconnel.
Gázsütőben, 4-es fokozaton (kb. 200 fok) 15 percig sütjük fólia alatt. A fólia levétele után a keletkezett levet és esetleges sajtdarabokat leöntjük. Fólia nélkül még 5-6 percig sütjük.
Sok sikert hozzá!Ha megcsinálod,majd írd meg hogy sikerült :)





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!