Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell a mignon csinálni?

Hogyan kell a mignon csinálni?

Figyelt kérdés
a csokisat és a puncsosat,meg a cukor mázat is kérném!!Köszönöm
2010. dec. 3. 14:17
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
kekszet elmorzsásítod, majd vajas tejben megformálod bele a kókuszt, és ízesítőt. a legvégén még meghempergeted kókuszban.
2010. dec. 3. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
52%
hát az elsönek gratulálok..az tuti nem mignom.
2010. dec. 3. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
51%

Puncsos mignom

Hozzávalók:

20 dkg piskótamorzsa

4 evőkanál rum

4 evőkanál málnaszörp

1 dl vízből és 10 dkg cukorból készült szirup

6 dkg vaj

3 dkg kakaó

5 dkg darált dió

5 dkg csoki a bevonáshoz

Elkészítés:

A piskótamorzsát egy tálba tesszük. Meglocsoljuk rummal, málnaszöppel, a kihűlt sziruppal, és kicsit állni hagyjuk. A vajat a kakaóval jól összekeverjük, a darált dióval együtt a meglocsolt piskótamorzsához keverjük, és az egészet még egyszer jól megkavarjuk. Azután a masszából kisebb golyókat formázunk, és reszelt csokoládéban megforgatjuk.

2010. dec. 3. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Házi csokis mignon (gluténmentes is lehet) recept


Kategória:

Sütemények, édességek


Hozzávalók:

Kb. 24 darabhoz:


1 db négyszögletes, kb. 20*30*4-5cm-es kakaós piskótalap

A krémhez:

2 tojás

2 tojássárgája

20 dkg cukor

20 dkg vaj

3ek cukrozatlan kakaópor

A mázhoz:

20dkg tortabevonó csoki

5dkg vaj


Elkészítés:

Elöször elkészítjük a vajkrémet, ehhez a cukrot a tojássokkal gőz fölött sűrűre főzzük, majd levesszük és kihűlésig pár percenként átkeverjük. Ekkor hozzádolgozzuk a kakaóporral elkevert puha vajhoz, majd behűtjük.

A piskótát kb. 5*5cm-es kockákra vágjuk, a derekukat elvágjuk, a krémmel vastagon (1cm) megkenjük, majd hűtőben pihenni hagyjuk.

Ha a piskótakockák már megdermedtek, elkészítjük a mázt, a csokit a vajjal mikróban vagy gőz felett összeolvasztjuk és a piskótakockákra kenjük. Sajnos önteni csak túl melegen lehetne, inkább kenni kell, így viszont a külseje nem lesz mignon-szerű, csak az íze.


Tanácsok:

Nagyon finom, de eléggé időigényes süti, érdemes többen nekiállni egy nagyobb adagnak, mert hamar elfogy!


A piskótalapot elkészíthetjük házilag vagy meg is vehetjük. Az előbbihez kell:

6 tojás

6ek porcukor

6ek liszt

1ek cukrozatlan kakaópor

késhegynyi szódabikarbóna

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot , majd egyenként a tojássárgákat és tovább habosítjuk. Amikor kemény, fakanállal óvatosan beleforgatjuk a szódabikarbónával és kakaóval elkevert lisztet és sütőpapírral bélelt formában, előmelegítetett, kb. 180C-os sütőben megsütjük.

A gluténmentes verzióhoz kell:

5 tojás

15dkg porcukor

3 tasak (12dkg)csokis gluténmentes pudingpor

Készíteni ugyanúgy kell, a sütést itt is 180C-on kezdjük, csak 5 perc után 150C-ra mérsékeljük, még úgy 15 percig.


A máz még tökéletesítésre vár, a hagyományos fondant kakaóval színezni még nem próbáltam.

2010. dec. 3. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a recepteket és az 1 nek üzenem ,hogy írja meg hogy ez mi mert hogy nem mignon az biztos .
2010. dec. 6. 13:51

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!