Van ötleted mikulás alakú tortához?
Figyelt kérdés
Kerestem, kutattam mikulás alakú tortát, de nem találtam sehol. A kisfiamnak pont dec.6án van a születésnapja, neki szeretnék tortát sütni.2010. dec. 2. 14:49
1/7 anonim válasza:
Süsd meg sima tepsiben a piskótát. Egy nagyobb lapra rajzold fel a kívánt Mikulás alakot, vágd ki és ezt sablonként használva vágd körbe a piskótát. A többi részletet (pl. sapka prémje, arc részletei, stb.) a díszítés adja. Mikulást pedig kereshetsz akár a kifestősablonok között a neten is, akkor elég csak kinyomtatnod :)
2/7 anonim válasza:
Szerintem süss téglalap alakú piskótát. Kartonpapírból vágj ki egy megfelelő méretű nagyjából télapó alakot és vágd körbe a piskótát. Utána töltsd meg, amivel szeretnéd, kend be kívülről is, végül nyomózsákból rajzolj rá télapó "mintát"
3/7 anonim válasza:
Egyre gondoltunk, kedves első! :)
4/7 anonim válasza:
5/7 A kérdező kommentje:
Köszi:)
Már csak a díszítést kell kitalálnom, mert a tejszínhab nálunk kilőve.
2010. dec. 2. 15:12
6/7 anonim válasza:
szia! a diszítést csináld cukormázzal, ahogy a mézeskalácsot is diszítik.
pl. 20 dkg porcukor 2 tojásfehérjével gőz fölött
kemény habbá verve.
nejlonzacskóba töltve, a végén pici lukkal szépen lehet dekorálni vele.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi, de sajnos a tojásfehérje érzékeny a kisfiam:(
A tészta is spéci alapanyagokból lesz.
Ezért vagyok meglőve, mert nem csinálhatom akármiből.
2010. dec. 3. 14:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!