Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem kel meg a tészta?

Miért nem kel meg a tészta?

Figyelt kérdés

40 dkg liszt, 12 dkg margarin, 2 tojás, 1 tk cukor, 2 tk só, egy fél kispohár tejföl, 2,5 dkg élesztő.

A lisztet összekevertem a sóval cukorral, tojásokkal, a margarint megolvasztottam, a tejfölt megmelegítettem és beletettem az élesztőt, felfuttattam benne. végül mindent összegyúrtam.


2010. nov. 29. 19:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Vagy régi az élesztő, vagy túl hideg helyen keleszted.
2010. nov. 29. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Az élesztő nem hiszem, hogy régi lenne. A hideg hely az mit jelent? 23 fok van bent és még párnák közé is beraktam. Jajj istenem, nekem soha nem sikerül a pogácsa...
2010. nov. 29. 19:21
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
sütőt húzd fel kicsit, majd ha már langyos van bent kapcsold le és tedd be oda, de azért ne legyen túl meleg! ha így sem kel meg akkor passz :/
2010. nov. 29. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom az milyen, amikor tejfölben futtatjuk az élesztőt, még nem hallottam. :)

Esetleg lehet túl meleg is a tej vagy tejföl, és akkor leforrázod az élesztőt, megölöd a gombákat és nem kel meg a tészta. Vagy nem vered elég ideig a tésztát. Szerintem a 23 fok az kevés. Én a mikróban forralok egy pohár vizet, azt hátra teszem a sarokba, s berakom a tésztát. Fél óra alatt megkel.

2010. nov. 29. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

először is: hideg volt a tejföl, meleg tejben kell megfuttatni,

másodszor: kell egy kis cukor bele, anélkül nem fut fel az élesztő!

szóval: meleg, cukros tejbe tedd az élesztőt, és jó lesz!

Én nagymamámtól tanultam dagasztani, gyúrni és sütni, és hidd el, sikerülnek is a sütik!

Még az jutott eszembe, hogy a dagasztott tésztát finoman kell "gyúrni"! Ezért hívják dagasztásnak.

2010. nov. 29. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
A recept tejfölt ír, akk tejfölben futtasd. Arra figyelj, h ne a hűtőből vedd ki. Hagy kint melegedni, h amikor beleteszed az élesztőt, langyos legyen. Ja és igen. Kis cukor nem árt hozzá.
2010. nov. 30. 09:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
Hát ha egyáltalán nem kel meg, akkor valszeg túl meleg volt a tejföl. Keleszteni 40-50 fokos sütőben érdemes.
2010. nov. 30. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Még egy kis trükk, ha nem nagyon kel, (bár az előzőket betartva kéne) gyúrd át egy negyed óra múlva. Néha csodákra képes.
2010. nov. 30. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszi! Most majd nekifutok mégegyszer ma a receptnak. Remélem összejön.
2010. dec. 1. 07:50
 10/11 anonim ***** válasza:
Na hogy sikerült? :)
2010. dec. 1. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!