Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mézes kalács segítség kell....

Mézes kalács segítség kell. nem tudom h kell?!

Figyelt kérdés
a mézeskalácsemberkére az a szines már (száj orr stb) miből készül rá??:O
2010. nov. 29. 15:22
 1/5 anonim ***** válasza:
porcukor, víz ( talán tojásfehérje )és ételfesték keveréke.
2010. nov. 29. 15:46
 2/5 anonim ***** válasza:

elsö vagyok

na megtaláltam neked :)

Cukormáz: 1 tojás fehérjét verjünk fel nagyon keményre, tegyünk hozzá kb. 12-15 dkg porcukrot és igen jól keverjük ki. (Legalább 20-30 percig kell keverni!!!)

2010. nov. 29. 15:47
 3/5 anonim ***** válasza:

megint én :D

találtam egy mégjobbat :

Cukoríróka: 1 tojásfehérjéhez keverj 3-4 dkg porcukrot, és pár csepp citromlevet. Amikor már lassan folyik le a keverék a fakanálról, akkor jól formázható író-mázat kapsz, ha ezt folyékonyabbá teszed, akkor szétterülő, márványos, kevésbé kontúrozható díszítést kapsz. Az elkészített mázat evőkanállal tedd egy kicsi, műanyag zacskóba, egyik sarka felé igazítva a masszát csavard meg, majd szorítsd össze a zacskó nyílását, hogy ne nyomódjon vissza a massza. Ezután a teletöltött sarok végén vágj kis nyílást, majd díszítsd fel a megsült mézeskalácsokat. Ha kész, hagyd megszáradni a díszítést. Fontos, hogy csak teljesen kihűlt tésztát díszíts!

2010. nov. 29. 15:50
 4/5 anonim ***** válasza:
Gyakorlat híján legegyszerűbb, ha veszel egy dr Oetker cukormáz port, és elkészíted, ez van íróka formában is készen.
2010. nov. 29. 17:51
 5/5 A kérdező kommentje:
köszi szépen (:
2010. nov. 29. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!