Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen mikróban is elkészíthet...

Milyen mikróban is elkészíthető répatorta receptet tudtok?

Figyelt kérdés
Neten csak egyet találtam.
2009. jan. 15. 13:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
29%
Nincs olyan torta amit mikróba el lehet készíteni!
2009. jan. 16. 15:50
 2/11 A kérdező kommentje:
Hát már hogyne lehetne. Én már csináltam sütit mikróban, csak nem répatortát.
2009. jan. 17. 05:02
 3/11 anonim ***** válasza:
43%
Azt elhiszem de az biztos nem torta volt!
2009. jan. 17. 10:40
 4/11 A kérdező kommentje:
Tortát sütöttem, ezalatt nyilvánvalóan a tésztáját értem, nem pedig már krémestől :D Ugyanígy répatorta tészta recepteket várok, mert tudom, hogy van.
2009. jan. 17. 17:36
 5/11 anonim ***** válasza:
25%
Ha tudod, hogy vannak akkor minek irkálsz ide, válaszold meg saját magadnak:-]
2009. jan. 19. 16:19
 6/11 A kérdező kommentje:
Azért te nagyokos, mert nem az volt a kérdés, hogy lehet-e sütni mikróban, hanem hogy répatortát hogy kell. Te minek írkálsz ide, ha xart se tudsz a mikrós sütésről?!
2009. jan. 20. 05:20
 7/11 anonim ***** válasza:
43%
D Ugyanígy répatorta tészta recepteket várok, mert tudom, hogy van.
2009. jan. 20. 14:26
 8/11 A kérdező kommentje:
A kérdés még mindig a HOGYANon van, de úgy látszik te nem érteni magyar.
2009. jan. 20. 14:41
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

40 dkg cukor (barna cukorral is jól működik, talán legjobb fele-fele arányban sima és barna cukorral)

1,5 dl olaj

4 ek narancslé

1 tk vaníliakivonat

4 tojás

2 tk sütőpor

1 tk szódabikarbóna

1 tk fahéj

1 tk só

22 dkg liszt

3 csésze reszelt sárgarépa (6-8 közepes db)

10 dkg darált dió vagy mogyoró

A krémhez

50 dkg krémsajt (Philadelphia)

15 dkg porcukor

1 tk vaníliakivonat

1 narancs reszelt héja

A cukrot, az olajat, a narancslevet a vaníliát és az enyhén felvert tojásokat összekeverem. Egy másik tálban a száraz hozzávalókat is vegyítem: a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat. A két keveréket alaposan elkeverem, majd belekerül a reszelt répa és a darált dió. Lisztezett, vajazott sütőformába teszem és 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütöm. Ha tortát készítek a formából kiborítom és hagyom kihűlni, majd kettévágom lapjával és megtöltöm a krém 1/3-ával, a többi krémmel pedig bevonom a tortát. A muffinokat a formából kiveszem, hagyom kihűlni, a krémet pedig a lehűlt muffinok tetejére kenem. Kókuszreszelékkel díszítem.

A krémhez a krémsajtot a porcukorral fényesre keverem, hozzáadom a vaníliakivonatot és a narancs finomra reszelt héját.

Variációk: Ha fűszeresebb répatortát szeretnék, teszek az alapba 1/2 tk gyömbérport és 1/4 tk szerecsendiót. Mogyoróval is nagyon finom a dió helyett.

2009. jan. 20. 15:51
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszi, na ez már valami. A sütőn kívül mindenem megvan hozzá :) De a recept tényleg jó!
2009. jan. 21. 06:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!