Milyen mikróban is elkészíthető répatorta receptet tudtok?
40 dkg cukor (barna cukorral is jól működik, talán legjobb fele-fele arányban sima és barna cukorral)
1,5 dl olaj
4 ek narancslé
1 tk vaníliakivonat
4 tojás
2 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 tk fahéj
1 tk só
22 dkg liszt
3 csésze reszelt sárgarépa (6-8 közepes db)
10 dkg darált dió vagy mogyoró
A krémhez
50 dkg krémsajt (Philadelphia)
15 dkg porcukor
1 tk vaníliakivonat
1 narancs reszelt héja
A cukrot, az olajat, a narancslevet a vaníliát és az enyhén felvert tojásokat összekeverem. Egy másik tálban a száraz hozzávalókat is vegyítem: a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat. A két keveréket alaposan elkeverem, majd belekerül a reszelt répa és a darált dió. Lisztezett, vajazott sütőformába teszem és 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütöm. Ha tortát készítek a formából kiborítom és hagyom kihűlni, majd kettévágom lapjával és megtöltöm a krém 1/3-ával, a többi krémmel pedig bevonom a tortát. A muffinokat a formából kiveszem, hagyom kihűlni, a krémet pedig a lehűlt muffinok tetejére kenem. Kókuszreszelékkel díszítem.
A krémhez a krémsajtot a porcukorral fényesre keverem, hozzáadom a vaníliakivonatot és a narancs finomra reszelt héját.
Variációk: Ha fűszeresebb répatortát szeretnék, teszek az alapba 1/2 tk gyömbérport és 1/4 tk szerecsendiót. Mogyoróval is nagyon finom a dió helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!