Mondjatok már nekem olyan lisztet és cukrot ami nem hizlal annyira! És hol lehet ilyeneket kapni?
A cukor természetéből fakadóan energiadús. Ha már nem az, akkor nem is cukor.
Olyan mintha olyan fürdővizet keresnél, amitől kevésbé leszel vizes O_o
Ilyen nem létezik a cukor és a liszt a leghízlalobb a zsírnál is rosszabb sokan keverik.
"minél kevesebb olyan ételt enni ami nem hizlal!!! És még egészséges is"
Pontosan csodaszerek nincenek ha fogyni akkarsz sok zöldséget és kimélően készült szárnyas húsit egyél.
Bármilyen lisztet és cukrot ehetsz,ha mértékkel eszed. Fogyassz mellette sok tejterméket,gyümölcsöt,zöldségeket,húsokat vegyesen,akkor nem fogsz tőle hízni.
Nem kell mindent elhinni,amit a reklámokban és a fogyókúrás tanácsokban mondanak. A többségük csak üzlet,de nem hasznos. Norbi és Rubin Réka is a hiszékenyek miatt gazdagodott meg.
Vegyesen enni mindent,de mértékkel.
Szerintem meg a teljes kiőrlésű liszt a lehető legjobb választás, én is mindent abból csinálok. Kalóriatartalma kb ugyanannyi, de rengeteg rost van benne, és hasznos tápanyag.
Cukor helyett állítólag jó a sztívia (keress rá), csak sztem kicsit drága. Mondjuk kevés is elég belőle.
*A tények és tévhitek oldalon találsz paleolit recepteket
A tények és tévhitek oldalon a paleolit a legnagyobb tévhit. Semmi valóságalapja nincs, a paleolit korról semmit nem tudni, a táplákozásról sem, nincsenek leletek. Ráadásul azóta az ember környezete is meglehetősen átalakult, az ember szervezete pedig ehhez valamennyire alkalmazkodott. Az átlagéletkor meg nőtt. A paleolit ember 20 évesen megette a medve. Honnan tudná bárki is, hogy 50-70 évesen milyen betegségei lennének?
Hogy a kérdésre is válaszoljak:
Nyírfacukor (csak vigyázz, mert ha nem szoksz hozzá fokozatosan, durva hasmenést okoz) és teljes kiörl. liszt. Mondjuk nem mindent lehet megcsinálni belőlük, a nyírfacukor pl. nem jó élesztős tésztákhoz, mert gátolja gombák szaporodását, nem kel meg a tészta. A tk. lisztet is csak felesben használom fehér liszttel sütihez.
De kukoricalisztből állítólag jó piskótát lehet sütni, még jobbat, mint fehérből.
Rétesnek viszont ne állj neki rétesliszt nélkül - tehát arra se jó a tk.
A kalória mindben ugyanannyi kb., csak élettanilag jobbak. Ha 1 db sütit eszel, megeheted fehér lisztből is. Ha meg akarsz enni egy tepsivel, az nyírfacukorból és tk. lisztből is hízlalni fog.
Off: a xilit a nyírfacukor más néven.
Kérdező, ha szeretnél egészségesen táplálkozni, és nem hízni, akkor hanyagold a lisztes-cukros süteményeket. Ha édességre vágysz, fogyassz gyümölcsös parfét, házi krémtúrókat, de tortalapot is készíthetsz sovány túróból, liszt nélkül. Nézz körbe a cukorbetegeknek ajánlott receptek között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!