Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mascarpone kremet hogyan...

Mascarpone kremet hogyan csinalhatnek? Amit tortaba tolthetnek? (nem tiramisusat)

Figyelt kérdés
2010. nov. 17. 10:59
 1/4 anonim ***** válasza:

Mármint házilag? Mert az nem kis meló, illetve nem is hamar van meg. Felforralod a tejet 90 fokig, aztán visszahűtöd 40 fokra, teszel bele élőflórát, hagyod 1 napig melegdunsztban, másnap lecsepegteted róla a savót és így hagyod csepegni 1 napon át. Kész is van a krémsajt.

Bevállalod? Én be szoktam. :) Ha kell anyagarány, megírom azt is neked.

2010. nov. 17. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:

Hu bocsi nem voltam egyertelmu...a sajtbol szeretnek kremet csinalni...de nem olyat mint a tiramisuba.

Kedves valaszolo le a kalappal elotted! Lehet hogy egyszer raszanom magam en is....de ennel en "gyavabb" vagyok

2010. nov. 17. 13:00
 3/4 anonim ***** válasza:

Első válaszoló! Ez engem érdekelne. :)

Házi tejből csinálod?

Lehet, hogy buta kérdés, de élő flórát honnan kell szedni?

2010. nov. 17. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Ó, semmiség az egész, igazából a meleg és az idő dolgozik helyettünk is. Kedves Kérdező, elnézést, hogy nem értettelek... Olyan sajtkrémet nem tudok sajnos... Esetleg google???

Kedves 2.: kb. 40 dkg-nyi sajtkrémhez ezek kellenek: 2 dunsztos üvegnyi házi tejet felteszel forrni, majd amikor még éppen nem forr (nem szabad megfölösödnie!!!), leveszed a tűzről és hagyod hűlni. Akkor jó, amikor éppen elbírja az ujjad a meleget, ha belenyúlsz. Az kb. 40 fok. Ekkor a dunsztos üvegekbe visszatöltöd. Gyorsan elkeversz bennük 1-1 kis pohár Danone Activia natúr joghurtot (ez az élőflóra) és 1-1 teáskanál cukrot. Szorosan lezárod az üvegeket, betekered őket vastag törölközőbe, elteszed egy nem huzatos helyre (ágyneműtartó, szekrény teteje, én mondjuk hűtőtáskába rakom, hogy ne szökjön meg a meleg) és így hagyod MOZDULATLANUL (nem szabad őket mozgatni) 1 napig. Aztán előveszed őket és azt a rengeteg levet leöntöd róla úgy, hogy fogsz egy szűrőt, kibéleled konyharuhával és beleöntöd a joghurtot. Tálkát teszel alá, beteszed a hűtőbe és hagyod még csöpögni 1 napig. Ekkor a joghurtodból krémsajt lesz. Ha csak a joghurt kell, akkor ízesítsd gyümölccsel, így lesz házi gyümölcsjoghurtod. Ha viszont 2 napnál tovább csöpög, akkor túró lesz belőle.

Tehát egy féléből 3 félét lehet csinálni, csak idő kérdése.

Jó főzőcskézést!

2010. nov. 19. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!