Milyen könnyen elkészíthető étellel lephetném meg a páromat?
Nem vagyok gyakorlott a főzésben, de szeretnék kedveskedni neki így is. Valami nem túl macerás ételre gondolok, ha lehetséges, zsíros ne legyen és ne főzelék. Ötletek?
Köszönöm!
Vanília sodó helyett tökéletesen megteszi, ha a bolti zacskós vanília pudingot hígabbra főzöd, és még melegen ráöntöd :)
Amúgy meg, aranygaluska sem nehéz: liszt, vajat megolvasztod, ráöntöd; tojássárgáját ráütöd; megmelegíted a tejet, belekevered a cukrot, élesztőt, hagyod állni tíz percig; az egészet összeöntöd, csipet só.
Jól meggyúrod, hagyod állni egy fél-egy órát, kinyújtod, pogácsaszaggatóval (vagy ahogy én tettem férfiemberként, pohárral :) ) kiszaggatod, a halmokat rétegben egymásra rakod, és minden réteget megszórod diós-fahéjas-cukorral, még egy réteget ráraksz, amíg el nem fogy a tészta, majd letakarod, berakod a sütőbe, kb félidőben, amikor még nem annyira lágy a közepe, leszeded a takarót, hogy megpiruljon szépen a teteje, aztán négyzetre vágod, esetleg kézzel kicsit szétkapod, meglocsolod vanília pudinggal, és kész :)
Kb 20 perces munka (meg persze a kelési idő)
Mexikói recept: darált hús, fajita seasoning mix (fűszer keverék) és tortillák. Mindent megkapsz hozzá a tescóban.
Darált husit megpirítod olajon, esetleg beledobhatsz egy kukorica vagy vörös kidney bab konzervet is. A zacsi fajita fűszerkeverék tartalmát egy deci vízben feloldod, hozzá adod, 5-10 percig fedő nélkül főzöd. Közben a sütőben alufóliába tekerve felmelegíted 10 perc alatt a tortillákat. Úgy ó tálalni ha felvágsz hozzá paradicsomot reszelsz hozzá sajtot, kiraksz egy hideg tejfölt vagy natúr joghurtot, aztán palacsintákat tekergettek belőle, közben boroztok.
Mmmmm ez lesz holnap a vacsi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!