Vakondtúrás torta túróból?
Sima csokis piskóta, teteje lekaparva, mint a vakondtúrás tortának, ezt gondolom nem kell magyarázni. :) Aztán van egy saját fejlesztésű-kísérletezésű isteni finom túrótorta krémem, szerintem próbáld ki. :)
-1/2 kg túró
-1/2 l Hulala (elképzelhető, hogy működik sima tejszínnel is, de ezzel tuti tökéletes, sokadszori nekifutásra is ez bizonyult csak jónak)
-18 dkg cukor
-1 citrom leve és héja
-2 csomag d. Oetker zselatin fix
Én barackdarabokkal dobom fel, ebben az esetben úgy 25 dkg barackbefőttet apró kockákra vágok. De ugyanez ananásszal, eperrel, áfonyával is nagyon finom.
A túrót a cukorral és a citromlével, illetve citromhéjjal összetöröm. Így elvileg viszonylag leves, kavarható állagú túrókrémet kell, hogy kapj.
A Hulalát elkezdem szépen felverni, durván fél perc után folyamatosan öntöm hozzá a zselatin fixeket, és teljesen felverem.
A túrós részhez először a tejszín felét keverem, nem kell megijedni, elkezd jól bekeményedni, a cukorral való érintkezéskor beindul a zselatin fixáló. Ezt jó alaposan kikavarom, nem kell nagyon óvatoskodni, hogy ne törd össze a habot, a következő felét már óvatosan keverd hozzá.
Egy masszív, ugyanakkor még kenhető krémet fogsz kapni, ezután lehet belekavarni óvatosan a gyümölcsöt.
A krémet a kikapart tortába kell púpozni, a kikapart résszel befedni.
(Mielőtt valaki azt mondaná, a két csomag zselatinfix sok, próbáltam egy csomaggal is, de mivel fél liter folyadékhoz írja, nem lett tőle olyan kemény a hab, mint szerettem volna.)
Ha elkészült, néhány órára hűtőbe kell tenni. Esküszöm megéri a fáradozást, isteni finom túrós, mégis könnyű krém lesz belőle.
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!