Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki, hogy készíti a sertés...

Ki, hogy készíti a sertés dagadó töltelékét? Lentebb ahogy én szoktam.

Figyelt kérdés
3 db beáztatott, kifacsart zsemle. 3 db kemény tojás összevágva. Zsiradékon hagymát, gombát, csirkemájat piritok, kihülve ráöntöm a zsömlére,főtt tojásra.2 db nyers tojást, só, bors,vegeta, majoranna - a máj kivánja, - és rengeteg friss , vágott petrezselyem. Összekeverem, és ha "nedves" prézlivel süritem. Előző nap összeállitva jól összeérnek az izek.
2010. nov. 15. 16:08
 1/8 anonim ***** válasza:
Én nem áztatom be a zsömlét. A belét apróra tépkedem egy tálba, ahány zsömle, annyi egész nyers tojást rakok hozzá. Előtte egy közepes fej vöröshagymát sok zsíron (lehetőleg liba, vagy kacsazsíron) megpirítok, egy duci fokhagymát teszek bele apróra vágva. Picire vágott csirkemáj, ahány zsömle annyi máj, van mikor még gombát teszek bele, ha el nem felejtem, azt is annyit, amennyi a zsömle, lesütöm zsírjára, és amikor kész, egy csomag petrezselyemlevelet szintén apróra vágva beleteszek. Mikor már langyosra hűlt, ráöntöm a zsömlére, és a tojásokkal együtt összekeverem, sóval, borssal ízesítem. A majorannával a dagadó belsejét szórom meg, bele a töltelék, hústűvel összetűzöm, és a húst kívülről vékonyan megsózom. Kemény, könnyen szeletelhető a töltelék, én így tanultam otthon, és a családomnak is így ízlik.
2010. nov. 15. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Klassz. köszi.
2010. nov. 15. 16:23
 3/8 anonim ***** válasza:
Szívesen:)
2010. nov. 15. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Mindkettő tökéletesnek tünik, bár nagyon hasonlitanak.
2010. nov. 16. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Hasonló, azzal a különbséggel, hogy az általam írt, nem beáztatott zsemlével készültnek szuper kemény a tölteléke a nyers tojástól. A barátnőm is tejbe áztatott zsemlével készítette, míg nem evett az enyémből. Azóta csinál csak tölteléket, tepsiben kisütve, mert jobban ízlik a családjának, mint a hús, amibe töltve lenne, mellé krumlipüré, és kész a főmenü. A fűszerezés majdnem ugyanaz.
2010. nov. 16. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Az én töltelékem is szeletelhető, viszont nem darabos a nedvesen elmorzsolható zsömlétől.
2010. nov. 17. 11:48
 7/8 anonim ***** válasza:

Én szoktam olyat is csinálni, hogy a kész töltelékhez egy nagy marék savanyú káposztát is teszek. Előtte összeaprítom egy kicsit, lesütöm, és mehet a többihez.

Szerintem nagyon finom bele.

2010. nov. 18. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Érdekes még nem hallottam. Én pedig néha vágok bele piros kaliforniai paprikát kis kockákra. Nagyon mutatós.
2010. nov. 18. 14:20

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!