Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Krumplilevest szeretnék...

Krumplilevest szeretnék főzni, írnátok recepteket?

Figyelt kérdés
Nincs itthon tejföl, tejjel is lehet helyettesíteni, ha kell bele??
2010. nov. 10. 07:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Több féleként lehet késziteni.

A legegyszerübb (De én nem igazán szeretem igy), ha a feldarabolt krumplit megfözöd, és utána hagymás-paprikás rántást teszel bele.

Nekem jobban izlik, ha elöször hagymát piritok (mint a pörkölthöz), hozzáadom a feldarabolt krumplit, kevés zöldséget, sárgarépát, zellert, meg vagy karikára vágott füstölt kolbászt vagy húsos szalonnát - ezeket ki is lehet hagyni, felöntöd vizzet, és addig fözöd, amig minden megpuhul benne.

LEhet bele tejfölt is tenni, ki is lehet hagyni, tejet nem tennék bele.

2010. nov. 10. 07:32
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszod! Ha úgy készítem,mint a pörköltet, akkor is kell bele pirospaprika?
2010. nov. 10. 07:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Én is pörköltként kezdem. Zsíron hagymát pirítok,rá pirospaprika. Felöntöm vízzel,sót,borsot,pici köménymagot teszek bele, zöldségeket nem. Ha megfőtt a krumpli,akkor teszem bele a füstölt kolbászt karikára vágva,és grízgaluskát szaggatok bele.
2010. nov. 10. 07:40
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én füstölt szalonnát piritok apró kockára. Ha megsült, l fej hagymát piritok benne, megszórom piros paprikával. Bele teszem a kockára vágott krumplit. l leves kocka 2-3 babér levél, só. Jó sokáig főzöm, hogy a hagyma is eltünjön. Berántom. Zsiradékon 2-3 evő kanál lisztet piritok zsemle szinüre, és hideg vizzel felengedem. Beleöntöm a levesbe, és jól kiforralom. tej nem kell. Az másik recept, ha kéred azt is leirom, igazából az a hagyományos krumpli leves.
2010. nov. 10. 08:34
 5/7 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm aranyosak vagytok!

Kedves utolsó, ha megtennéd, hogy leírod nekem, azt megköszönném!

Apránként mindegyik receptet ki fogom próbálni, ahogyan ti ajánlottátok!:-)

2010. nov. 10. 09:21
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
A leghagyományosabb krumpli leves. Sós, leves kockás, 2-3 babérleveles vizbe felteszed főzni a kockára vágott krumplit. Másik edényben rántást készitessz. Fél deci zsiradékon 3-4 kanál lisztet piritassz zsemle szinüre, l kávés kanál piros paprikát teszel rá, és ezzel már nem sütöd mert keserü lesz, viszont gyorsan kikevered 1 hideg tejföllel. A forró levesből rámersz a rántásos tejfölre, majd belekevered a krumpliba. Kóstolod, só, bors. Jól kiforralod, mig nincs liszt ize. A babérleveleket halászd ki, mert bekeseredhet. Ez a tejfölös változat. Lehet a forró rántást tejjel is elkeverni, akkor pár csepp ecettel lehet - tejföl hiányában - savanyitani. Jó étvágyat!
2010. nov. 10. 09:36
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon kedves vagy, köszönöm!!!:-)
2010. nov. 10. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!