Krumplilevest szeretnék főzni, írnátok recepteket?
Figyelt kérdés
Nincs itthon tejföl, tejjel is lehet helyettesíteni, ha kell bele??2010. nov. 10. 07:25
1/7 anonim válasza:
Több féleként lehet késziteni.
A legegyszerübb (De én nem igazán szeretem igy), ha a feldarabolt krumplit megfözöd, és utána hagymás-paprikás rántást teszel bele.
Nekem jobban izlik, ha elöször hagymát piritok (mint a pörkölthöz), hozzáadom a feldarabolt krumplit, kevés zöldséget, sárgarépát, zellert, meg vagy karikára vágott füstölt kolbászt vagy húsos szalonnát - ezeket ki is lehet hagyni, felöntöd vizzet, és addig fözöd, amig minden megpuhul benne.
LEhet bele tejfölt is tenni, ki is lehet hagyni, tejet nem tennék bele.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszod! Ha úgy készítem,mint a pörköltet, akkor is kell bele pirospaprika?
2010. nov. 10. 07:35
3/7 anonim válasza:
Én is pörköltként kezdem. Zsíron hagymát pirítok,rá pirospaprika. Felöntöm vízzel,sót,borsot,pici köménymagot teszek bele, zöldségeket nem. Ha megfőtt a krumpli,akkor teszem bele a füstölt kolbászt karikára vágva,és grízgaluskát szaggatok bele.
4/7 anonim válasza:
Én füstölt szalonnát piritok apró kockára. Ha megsült, l fej hagymát piritok benne, megszórom piros paprikával. Bele teszem a kockára vágott krumplit. l leves kocka 2-3 babér levél, só. Jó sokáig főzöm, hogy a hagyma is eltünjön. Berántom. Zsiradékon 2-3 evő kanál lisztet piritok zsemle szinüre, és hideg vizzel felengedem. Beleöntöm a levesbe, és jól kiforralom. tej nem kell. Az másik recept, ha kéred azt is leirom, igazából az a hagyományos krumpli leves.
5/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm aranyosak vagytok!
Kedves utolsó, ha megtennéd, hogy leírod nekem, azt megköszönném!
Apránként mindegyik receptet ki fogom próbálni, ahogyan ti ajánlottátok!:-)
2010. nov. 10. 09:21
6/7 anonim válasza:
A leghagyományosabb krumpli leves. Sós, leves kockás, 2-3 babérleveles vizbe felteszed főzni a kockára vágott krumplit. Másik edényben rántást készitessz. Fél deci zsiradékon 3-4 kanál lisztet piritassz zsemle szinüre, l kávés kanál piros paprikát teszel rá, és ezzel már nem sütöd mert keserü lesz, viszont gyorsan kikevered 1 hideg tejföllel. A forró levesből rámersz a rántásos tejfölre, majd belekevered a krumpliba. Kóstolod, só, bors. Jól kiforralod, mig nincs liszt ize. A babérleveleket halászd ki, mert bekeseredhet. Ez a tejfölös változat. Lehet a forró rántást tejjel is elkeverni, akkor pár csepp ecettel lehet - tejföl hiányában - savanyitani. Jó étvágyat!
7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon kedves vagy, köszönöm!!!:-)
2010. nov. 10. 10:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!