Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit lehet sütni ezekból az...

Mit lehet sütni ezekból az alapanyagokból?

Figyelt kérdés
Zsír, liszt, tojás. Sósat szeretnék. Túró, tejföl sajt nélkül. Van sütőpor, élesztő is.
2010. nov. 9. 09:32
 1/7 anonim ***** válasza:
19%
Tejfölös, vagy sajtos pogácsa?
2010. nov. 9. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
73%
Előző vagyok. Sóspalacsinta?
2010. nov. 9. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim válasza:
73%
Hajtogatott élesztős tésztát pogácsának, tegyél bele rendesen sót meg egy kis borsot és akkor íze is lesz. Azon múlik minden, hogy elég sós lesz-e.
2010. nov. 9. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

szia! ha még holnap is aktuális lesz, hozok otthonról zsíros, sütőporos pogácsa receptet.sajna kívülről nem emlékszem rá:)

üdv.

2010. nov. 9. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Holnap már nem lesz aktuális, de nagyon örülnék a receptnek.
2010. nov. 9. 13:46
 6/7 anonim ***** válasza:

szia kedves kérdező! én ígértem Neked zsíros pogi receptet.meg is van kettő is, de az a helyzet, hogy az egyikbe kell egy kis tejföl, a másikba pedig egy kis reszelt sajt.

nem tudom, hogy azért zártad ki a tejterméket, mert allergiád van, vagy csak épp nem volt otthon.

azért leírom őket,hátha más valaki is hasznát veszi.


Porhanyós pogácsa

-fél kiló liszt

-20 dkg zsír

-1 tojás

-1 sütőpor

-fél evőkanál só

annyi tejföl, hogy rugalmas tésztát kapjunk.

a zsírt elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojást a sütőport a kellő mennyiségű tejfölt.


kicsi pogácsákat szaggatunk, tetejüket tojással megkenjük

és közepesen forró sütőben aranybarnára sütjük.


a másik egy sajtos rúd recept, amit célszerű egy éjjelen át a hűtőben tartani.

hozzávalók:

-30 dkg liszt

-20 dkg zsír

-10 dkg reszeltsajt

-6 evőkanál hidegvíz

- 1 evőkanál 10 %-os ecet.

-só ízlés szerint


ezeket összegyúrjuk, pihentetjük és kb egy cm vastagra kinyújtjuk.lekenjük tojással és megszórjuk ízlés szerint

reszelt sajttal vagy köménymaggal.

egy cm-es csíkokat vágunk belőle, és azokat daraboljuk

tetszés szerinti hosszú darabokra.

közepesen forró sütőben aranysárgára sütjük. az ecettől

szépen megemelkedik és nagyon sokáig eláll.

a zsír helyett egy kocka margarinnal is elkészíthető.


remélem hasznát veszed a nagymamám receptjeinek:)

üdv.

2010. nov. 10. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Ha kipróbáltam, feltétlenül visszajelzek.:)
2010. nov. 11. 20:19

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!