Ha egy ételt előbb főzök, aztán meg is sütöm, mikortól számítjuk, hogy meddig áll el?
Ha szombaton a tésztát a kifőzés után leszűrted és egy lefedett/zárt tároló edényben betetted a hűtőbe, és a sütésig ott is volt, akkor vasárnaptól számít, amikor kivetted a sütőből.
Ha viszont a tűzhelyen vagy a konyhapulton hagytad állni egész szombat délután, éjjel, és vasárnap délelőtt, akkor teljesen mindegy, hogy megsütöd-e vagy sem, az már nem ehető biztonságosan.
Megromlik, egy 21-22 fokos konyhamelegben 12 óra alatt megromlik. Ne szagold meg, mert büdös, és ne nézd meg mikroszkóp alatt, mert elhányod magad.
"ha utolsó alapos hőkezeléstől, akkor újra és újra betehetném a sütőbe 200 fokra és örökre elállna. Ez nem hangzik hihetőnek."
Nem is az. A harmadik újrasütésnél ugyan nem lennének benne baktériumok, de nem is tudnád megenni, mert kiszáradna/túlsülne, a fogaid beletörnének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!