Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha egy ételt előbb főzök,...

Ha egy ételt előbb főzök, aztán meg is sütöm, mikortól számítjuk, hogy meddig áll el?

Figyelt kérdés
Általában kettő, esetleg három napos ételt szoktam megenni. Tudom, kolisok régebbit is, de azt nem érzem biztonságosnak. De mondhatnék 4-5 napot is, a kérdés szempontjából lényegtelen. Tehet mikortól számoljuk ezt a valahány napot olyan ételnél amit főzni és sütni is kell. Pl bolognai lasagnéhoz a ragut szombaton főzöm, aztán vasárnap megsütöm, akkor szombattól számít ugye?

dec. 8. 00:09
 1/10 anonim ***** válasza:
39%
Jaj, dehogy szombattól, istenem! Az utolsó alapos hőkezeléstől! Akkor készült el az étel!
dec. 8. 00:18
 2/10 anonim ***** válasza:
6%

Ha szombaton a tésztát a kifőzés után leszűrted és egy lefedett/zárt tároló edényben betetted a hűtőbe, és a sütésig ott is volt, akkor vasárnaptól számít, amikor kivetted a sütőből.

Ha viszont a tűzhelyen vagy a konyhapulton hagytad állni egész szombat délután, éjjel, és vasárnap délelőtt, akkor teljesen mindegy, hogy megsütöd-e vagy sem, az már nem ehető biztonságosan.

dec. 8. 03:03
 3/10 A kérdező kommentje:
Hogy szűrném le a tésztát lasagnéhoz? Na mindegy. Viszont ha utolsó alapos hőkezeléstől, akkor újra és újra betehetném a sütőbe 200 fokra és örökre elállna. Ez nem hangzik hihetőnek.
dec. 8. 03:47
 4/10 A kérdező kommentje:
Amúgy azt is kétlem, hogy a sima főtt tészta megromlik, ha kint hagyom fél napra.
dec. 8. 03:48
 5/10 anonim ***** válasza:
25%

Megromlik, egy 21-22 fokos konyhamelegben 12 óra alatt megromlik. Ne szagold meg, mert büdös, és ne nézd meg mikroszkóp alatt, mert elhányod magad.

"ha utolsó alapos hőkezeléstől, akkor újra és újra betehetném a sütőbe 200 fokra és örökre elállna. Ez nem hangzik hihetőnek."

Nem is az. A harmadik újrasütésnél ugyan nem lennének benne baktériumok, de nem is tudnád megenni, mert kiszáradna/túlsülne, a fogaid beletörnének.

dec. 8. 04:10
 6/10 anonim ***** válasza:
62%
Minek kérdezel, ha nem vagy kíváncsi a válaszra? Nem lehet az idők végeztéig újrasütni, de nem is arról volt szó.
dec. 8. 09:38
 7/10 A kérdező kommentje:
Kiváncsi vagyok a válaszra, de vagy nem igaz egyik válasz sem, vagy nincs rendesen megfogalmazva. És mindegyik nagyon le van pontozva, úgyhogy kételkedem bennük.
dec. 8. 11:54
 8/10 anonim ***** válasza:
62%
Aligha mértékegysége a dolgok igazságtartalmának a gyakoris, állandóan változó százalék.
dec. 8. 12:53
 9/10 anonim ***** válasza:
47%
dec. 8. 21:38
 10/10 A kérdező kommentje:
8, nem mondtam, hogy mértékegysége, de ha egy igazán jó magyarázatot se kapok, akkor még jobban elbizonytalanít, hogy minden le van pontozva. Mivel a válaszadók hátterét nem ismerem, nem tudom eldönteni, hogy ki tudhatja jól és ki okoskodik.
dec. 15. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!