Miért van az édesítésnek több alternatívája, míg a sózásnak gyakorlatilag egy?
Figyelt kérdés
dec. 6. 00:18
1/6 anonim válasza:
Mert míg a közönséges sóból csak kétféle van (kősó és kálisó), addig édes ízű vegyületből több. Van ugye többféle cukor, édesítőszerek, glicerin, sztívia, ez mind édes ízű.
2/6 anonim válasza:
Mert mesterséges sót (tudtommal) még nem fejlesztettek ki, nem volt rá igény, sok értelme sem lenne.
3/6 anonim válasza:
A kálisó nem konyhasó, nem szokás sózásra használni, konyhasó csak egy féle van (natriumklorid).
4/6 anonim válasza:
Azért lehet mással is sózni... Szója szósz, halszósz, távol keleti recepteket nézz.
5/6 A kérdező kommentje:
#4 - Azokban is só van.
dec. 7. 00:55
6/6 anonim válasza:
Mert az édes ízt növényekben keletkezö különbözö szerves vegyületek adják, a só meg egyetlen ásványi anyag íze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!