Sima pici üveg tároló tálat beletehetem az airfryerbe?
Vannak ezek a sok részes műanyag fedős tárolók üvegből. Mert egy magamra az a méret lenne a megfelelő.
(Persze hogy műanyag fedő nélkül tenném be).
Vagy inkább vegyek valahol csak nem tudom milyet ami be is fér.
Ezek az airfryerbe való szilikonos meg egyéb dolgok valahogy nem szimpatikusak.
A legnagyobb baj nem a betevéssel szokott lenni, hanem a kivétellel.
Ha beteszed, aránylag lassan melegszik, azt egy vastag üveg túléli.
De ha kiveszed, és esetleg kicsit nedves ruhával, vagy kesztyűvel veszed ki, vagy véletlenül belerakod egy kis víz foltba, vagy leteszed egy túl hideg konyhapultra, vagy kőre, stb... attól túl gyorsan hűl a felülete, belül az üveg nem tud olyan gyorsan hűlni, és attól törik szét.
Ha egy rossz hővezető képességű száraz felületre rakod (fa vágódeszka) akkor szerintem kibírja.
Hőálló üveg vagy kerámia mehet bele.
Ha vékony az üveg inkább ne.
3-mas vagyok. Olvasgatom a kommenteket, és gondoltam is, hogy a 7-es erre gondol, de most már úgy érzem, közbe kell szólnom.
Az, hogy az airfryert valamiért olaj nélküli "olajsütőnek", vagy fritőznek fordították le, vagy hozták be a köztudatba, messze nem jelenti azt, hogy ez igaz lenne.
Egy vagy egy s3gghülye szakbarbár találta ki, vagy egy nagyon okos marketinges, mert így jobban eladható, de ennek az ég világon semmi köze nincs a valósághoz.
Pont ezért van az, hogy sokan panaszkodnak rá, hogy "rossz" benne az étel, stb... Nem, nem rossz, csak elhitték azt a bullshit dumát, hogy ez a fritőzt váltja ki, ezért teljesen alkalmatlan ételeket próbálnak benne sütni, ami értelem szerűen, nyilván szar lesz
Az airfryer egy légkeveréses sütő, (sokban már a légkeverést is ki lehet kapcsolni, vagy minimumra lehet venni)
ezért a nagy légkeveréses sütőket tudja kiváltani, semmiképpen nem az olajsütőket!
Az előnyük, hogy 2000 watt helyett 600 wattal is beérik, mert 60-70 liter légtömeg helyett 3-5 liter levegőt kell fűteni, és keringetni.
Tehát: Abszolút nem az a lényege, hogy mindenképpen, mindenhol áramoljon a levegő. Mint ahogy egy villanysütőben is sütünk rakott ételeket jénaiban, vagy fém tepsiben, egyéb olyan ételeket, amik oldalról, vagy akár minden irányból zártak (pl fedővel, vagy fóliával takarva) ez ugyanúgy életképes airfryerben is.
Sőt, sokkal inkább oda való ételek, 1-2 adagban, mint az olajsütőkbe való ételek!
És még tovább megyek, olyannyira nem a minden oldalról intenzíven keringő forró levegő a sütő lényege, hogy a legtöbb étel nem is a forró levegőtől lesz ropogós, hanem a túl intenzív légmozgástól, kiszárad!
Kiszárad egy sült krumpli, mire megsül, kiszárad egy csirkeszárny, csirkecomb... nem nagyon, de határozottan jobban, mint nagy sütőben sütve, ahol kíméletesebb a ventilátor.
És pont ezt ismerték fel a gyártók, hogy ez így se az olajsütőt, se a légkeveréses villanysütőt nem tudja kiváltani, és a komolyabb gyártók, a jobb gépeiket ezért kezdték el úgy gyártani, hogy szabályozható, vagy teljesen kikapcsolható legyen a keringetés.
Egy airfryerben akármilyen bögrés sütit, tepsis cuccot, bármit meg lehet sütni, amit sütőben. A minden irányból intenzíven áramló forró levegő, csak a benne készíthető ételek 10%-ának szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!