Rozsdamentes acélserpenyő van 10 ezerért és 40 ezerért is, mi a különbség?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ha drágább és nem csak átb.szás
Prémium, vastagabb anyaGhasználat
Kidolgozás, illesztések jobbak
Esetleg van hozzá fedő is
Ha kézbefogod érzed a minőségibb cucc jobb - ha igazi és ténylegesen jobb, nem csak árszorzós.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nyilván egy nagyobb, jobb nevű gyártó termékei drágábbak. Kérdés persze mindig az ár/érték arány, mert jó eséllyel jobb minőség, csak kérdés, hogy megér-e annyi pluszt. Nyilván otthon mást fogsz használni, mint egy étteremben,a hol én pl egy serpenyőt naponta annyiszor használok, mint egy átlag háztartás egy hónapban :)
Egyébként főleg a rozsdamenteseknél amire figyelj oda, hogy legyen vastag az acél. Az tartja jól a hőt, ha felmelegíted és egyenletesebben sülnek benne a dolgok. Valamint, ha pl egy forró serpenyőbe egy szelet húst, vagy igazából bármit beleteszel, durván esik a hőmérséklete, ha vékony és nincs hőtároló képessége, amiből jón a letapadás meg nem egyenletes sülés.
Továbbá én műanyag nyéllel sem vennék, mert onnantól sütőbe sem tudod tenni, ami fontos lenne azért.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kb 5-6 év a különbség, egy jó acélserpenyő kitart, ha nincs rajta teflon, és nem égetik el.
Az öntöttvas még tovább, az évtizedekig.
Jó esetben ezt még az unokád is használni tudja.
Köszi a tippeket! :) Sokat segítettetek, mert neten ezekről nem írtak.
Szóval súlyra menjek. Egyébként nagyon sokat főzök, az acélt használtam már, az öntöttvasat nem, de lehet majd egy olyanom is lesz.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nem tudom tudod-e, de az acélt (és az öntött vasat is) be kell avatni.
Ez nem ugyanaz, mint amikor belekozmál a cucc. 😉
A zsiradék beleeszi magát, és lesz egy természetes, teflonhoz hasonló réteg, amin ha jól csinálod, nem ragad le a kaja.
Láng jobb hozzá. Ilyen szivárványos színe lesz.
Angolul tudsz? Van fenn sok videó arról, hogy hogyan lehet kihozni belőle a maximumot.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
"Rozsdamentes acélserpenyő van 10 ezerért és 40 ezerért is, mi a különbség?"
Nem tudjuk.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!