Milyen ételet készíthetnék sertés húsból? Lent:
Betyár szelet? Kicsit kiklopfolod a husit (lehet karaj, tarja) megsózod, borsozod majd beszórod piropaprikával. hagyod állni fél órát, vékonyan lisztbe fogatod és bő olajban kisütöd. Én mellé natur hagymakarikákat szoktam sütni és pűrével nagyon finom. Pűrét is feldobhatod egy kis szerecsendióval, vagy készítheted azt is hagymásan.
Vagy esetleg bakonyi sertés tarja? Az picit hosszabb recept, keress ré a gugliban.
szia! én mindig lapockát veszek az finom puha hús, hamar kész az étel belőle. ajánlom pl a pácolt husit, amit előző este a következő páccal kenem be.mustár-kecsap-méz-bors-fokhagyma-bors keveréke.a bekent húsokat hagymakarikákkal rétegezve teszem jól zárható dobozba.
másnap zsírozott tepsibe rakom hagymástól és fólia alatt kb. 45 percig sütöm közepes lángon. végül fólia nélkül
megpirítom egy kicsit. nagyon finom omlós, pikáns husink
lesz, bármilyen körettel nagyon finom.
üdv.
a göngyölt hús is nagyon finom, pl. gombás töltelékkel
feltekerve, és szintén alufólia alatt megsütve.
de valóban a bakonyi gombás is nagyon finom, bár mi azt nokedlivel szoktuk fogyasztani.
üdv.
aztán a jó öreg fasírozott, húspogácsának vagy egyben kisütve. keménytosással megtöltve a stefánia vagdalt.
de készítettem már úgy is, hogy az egybefasírt közepébe
párolt karfiolrózsákat raktam sorba. nagyon finom így is.
üdv.
szoktam még rakott oldalast is sütni, ha kéred leírom szívesen.
üdv.
Kedves Erika180 ! még ma küldöm Neked priviben a kért recepteket.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!