Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem lesz jó a sültkrumpl...

Miért nem lesz jó a sültkrumpli az air fryerben?

Figyelt kérdés
Korábban vettünk a Sparban egy kisebb air fryert, eddig még csak a sültkrumplit próbálgattuk benne. Nagyon egyenletes csíkokra vágjuk, kis olaj, kis só, és 180-200 fokra berakjuk, de a fele megég, a fele sületlen. Mi lehet a gond?

aug. 5. 13:24
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Párszor meg kell keverni a krumplit sütés közben.
aug. 5. 13:29
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Sütés közben nem árt 1-2 alkalommal kihúzni és megrázni a kosarat, hogy átforgatás gyanánt így nem az van, hogy az egyik része megég a másik része pedig nyers marad.

Illetve az is lehet, hogy nagyon sokat raksz bele. 600-700g-nél nem feltétlenül érdemes többet.

Krumplit én pl mindig 200 fokon sütöm.

aug. 5. 13:29
 3/10 anonim válasza:
94%
Nekem is egy kisebb 14.000 Ft-os air fryem volt. Ugyanezzel a problémával küzdöttem. Sajnos a kissebb készülékek nem képesek olyan módon sütni mint egy nagyobb sokkal jobb légkeveréssel rendelkező. Ettől függen használható, csak ahogy az előzők is leírták, érdemes többszőr átforgatni, hogy minden oldalá átsüljön, ugyanis valószínűleg a tiéd is csak felülről nyomja rá a forró levegőt.
aug. 5. 13:36
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem viszont nagyon jól sikerül, meg kell forgatni időnként. Nyilván ne hát várd hogy olyan lesz mint az olajban sült, de jobb mint a sütőben sült.
aug. 5. 13:41
 5/10 anonim ***** válasza:
88%

Nagyobb sütőben jobb és szinte ne is érjenek össze.

Vagy sűrűn kiv

aug. 5. 14:48
 6/10 anonim ***** válasza:
88%

Keverni kell.

Amugy en abban pont ezert nem szeretem.

Vsgy probaljatok felig elofozni elotte

aug. 5. 15:24
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm :))
aug. 5. 15:57
 8/10 anonim ***** válasza:
85%
Sütőben előtte félig megfőzöm, airfryerben nem szükséges, sokkal gyorsab, 4szer 5percig szoktam sütni, összesen 20perc, 5percenkent átforgatva.
aug. 5. 16:00
 9/10 anonim ***** válasza:
61%
Vegyél előre fagyasztott krumplit es azt tedd bele, de ne sokat! nekem eddig nem volt vele probléma , nem is égett oda és megsûlt mindegyik.
aug. 5. 16:48
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen nyers , nem előre fagyasztott krumpli az problémásabb.
aug. 5. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!