Ezekből milyen sütit csinálnátok? Van itthon:
Almás pitetorta
Hozzávalók:
25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
1 ek. tejföl
1 tojássárgája
1 kk. sütőpor
8 dkg porcukor
4 tasak vaníliás cukor
10 dkg darált dió
2 ek. zsemlemorzsa (ki lehet hagyni, ha nincs)
1,5 kg alma
10 dkg kristálycukor
1 citrom héja
1 kk. őrölt fahéj
½ cs. vaníliás pudingpor
A töltelékhez az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn szálasra reszeljük. Hozzáadjuk a kristálycukrot, belereszeljük a citrom héját, és mérsékelt tűzön, gyakran megkeverve pépes-krémes puhaságúra pároljuk, levét elfőzzük. Hagyjuk kihűlni, hozzáadunk 2 tasak vaníliás cukrot, beleszórjuk a fahéjat és a pudingport, jól elkeverjük.
Az omlós tésztához a lisztet keverőtálba szitáljuk. Beletesszük a vajat, a tejfölt, a tojássárgáját, a sütőport, csipetnyi sót, 8dkg porcukrot és 2 tasak vaníliás cukrot. Jól összedolgozzuk (ha van lehetőleg robotgép dagasztóspiráljával). Munkalapra szedjük és átgyúrjuk. Cipót formálunk belőle, 34-36 cm átmérőjű korongra nyújtjuk, a formába terítjük. A tészta alját, oldalát villával megszurkáljuk. Megszórjuk a tésztát, a dió-zsemlemorzsa keverékével, tetejére simítjuk az almapépet. A sütőben közepes hőfokon 45 percig sütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!