Kelkáposztát modernebben, nem szürkére főzve hogyan készítenéd el?
Sajnos a párom hozott haza egy fej ilyet, kidobni nem akarom, valamit kéne vele csinálni.
Én 20 éve nem ettem, és sose főztem kelkáposztát semmilyen formában.
A sulis menzásra nem hasonlító receptetek van? Ami nincs szétfőzve?
Ne főzd péppé.
Hagymát, fokhagymát, kőménymagot, ha nem szereted, őrölt köményt pirítsd meg, tegyél rá fűszerpaprikát, a felcsíkozott kelkáposztát, kockára vágott krumplit, só, frissen őrölt bors, majoranna is mehet rá, öntsd fel annyi vìzzel, amennyi ellepi, főzd olyan allagúra, amit szívesen megeszel, vegyél ki belőle pár kanállal turmixold össze, öntsd vissza rá, és kész :)
A fözeléket is el lehet készíteni nem ronggyá fözve, hanem roppanósabbra hagyva.
De lehet belöle rakottat készíteni (szintén normálisan fözve, nem túlzottan), lehet cikkekre vágva kirántani, csíkokban megpirítani, vegyes sült zöldség közé keverni, enyhén blansírozva salátának vagy megtöltve.
5
Valami helyi élelmiszerlanc recept újságjában volt anno. Látványra nem túl szép, de nekünk nagyon bejött. Lehet rá citromhejat reszelni és citrom levét csepegtetni, én szeretem úgy is. Jó önmagában is, de nálunk általában sült csirkemell vagy rántott hal van mellé.
7
Ez esetben a rizst főzd a kelkáposzta balnsirozo vizében és adj hozzá egy zöldségleves kockát, vagy maradék leszűrt zöldséglevest, illetve kevés olvasztott margarint a végén, különben nagyon száraz és ízetlen lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!