Palóc levest főzünk együtt?
Palóc levest akarok főzni, de még sosem csináltam.
Ti hogy szoktátok, mik a bevált receptjeitek?
Én rakni akarok hozzá zöldség, répát és krumplit is, valamint van itthon éppen nem fél kg sertés combom, fagyasztott zöldbabom, tejem és tejfölöm.
köszi előre is





hello! mindened megvan hozzá, ami kell.
én így csinálom: a húst kockákra vágom. egy közepes hagymát dinsztelek, rádobom a husit és fehéredésig párolom. utána még fedő alatt míg félig megfő.ekkor jön egy kis sárgarépa, kockakrumpli. együtt puhulnak tovább.
persze mindig vízzel pótolni. végül kerül bele a zöldbab.
egy vékony lisztes-tejfölös habarással sűrítem.
egy icipici pirospaprika is mehet bele, de csak éppenhogy.
tetejére vágott petrezselyem.
pluszban lehet tejfölözni tálaláskor.
én így csinálom, de lehet, hogy valaki másképp.





Szia! Én még palóclevest nem csináltam, csak palócgulyást, a szokásos módon készítek egy pörköltet sertés vagy birkahúsból, de az alapfűszereken túl teszek bele kaprot is.
Felöntöm vízzel, és ha felforrt, hozzáadom a zöldbabot. Miután a zöldbab megpuhult, egy vékony tejfölös habarással besűrítem, és máris tálalható. Nagyon egyszerű, de nagyon finom étel; szabadtűzön ideális! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!