Hogyan kell használni a zselatin port?
Figyelt kérdés
Sajnos nem vagyok gyakorlott még a sütésben, most szeretném sütni életem első tortáját, aminek a tetejére egy málna zselét szeretnék tenni. Zselatinport ajánlottak, azt is vettem, de nem igazán értem, hogy hogyan kell használni. A hátán azt írja, hogy oldjam fel vízben, majd öntsem jelen esetben a málnára. Ha nem akarok olyan nagyon zselés állagot, akkor elég, ha csak mondjuk a felét öntöm rá? Vagy akkor kevesebb vízben is kellene feloldjam? Sajnálom, ha bután hangzik, valószínű nem is nekem való a sütés, de el kell kezdeni valahol😅ápr. 26. 00:31
1/5 anonim válasza:
Itt inkább a szövegértés és az alapvető logika hiánya lesz a bökkenő.
2/5 anonim válasza:
Először langyos vízben áztasd be 1-2 perc rajta van mennyi folyadékhoz ajánlott.
Fel kellene forralni szemben a lap zselatinnal.Mikróban is jó.
De egyébként kapni tortazselét is amit te keresel.
Azt is melegíteni kell egy csomag 300 ml vízben.Kis edényben gázon jó lesz forrásig,nem kell megvárni amíg hűl mert gyorsan szilárdul.
3/5 anonim válasza:
A zselatint pont nem kell forralni, csak melegíteni, max. 70 fokig. Egyébként 5-6-szoros vízben kell megduzzasztani, után a meleg folyadékhoz kell adni.
4/5 anonim válasza:
Lapzselatint nem kell forralni.
Port,igenis fel kell forralni.
5/5 anonim válasza:
A zselatint nem szabad forralni, mert elveszíti a zselésítő erejét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!