Gyors ételötletek? Valamit akarok csinálni, de nem akarok órákig álllni fölötte.
Bármi a mi sütőben egy szál jénaiban készül. Bármi ami lábosban összerakva a hozzávalókat készül.
no de..péld
hagyma Darált hús, passzírozott paradicsom, oregano, bazsalikom só bors.
főtt tészta.
hagyma dinsztelés>darált hús fehér>paradicsom>kevés víz>füszerek>összerottyant. :)
Tészta közben kifőzni.
Elkészültkor mindent bele egy jénaiba sajt reszelve tetejére>sütőben 180-190 fok 30 perc.
Nem kellet sokat állni felette.
Igazából kifőzöl valami tetszőleges tésztát 8-10 perc alatt és ameddig elkészűl csinálsz hozzá valamilyen mártást.
Végtelen számú lehetőség van.
Zöldségek: gombák, cukkini, brokkoli, paradicsom, spenót, káposzta, paprika
Húsok: tonhal, lazac, csirkemell, szűzérme, sonkák
Szósz alap: tejszín, paradicsom, zöld pesto, piros pesto, tojás
Sajtok: trapista, mozzarella, grana padano, pecorino romano, feta, kéksajt
Tészta helyettesítő: gnocci, tortellini stb..
Ezek kb bármelyik kombinációja működik még teljesen random elkészítve is. Ezekből az alapanyagokból szerintem 100 különböző étel elkészíthető.
Én ma csináltam először de nem utoljára.
Csirkecombot be fűszereztem és le pirítottam kicsit, kiszedtem az edenyből.
Majd hagymát dinszteltem, erre tettem rizst - felöntöttem alaplével és tettem hozzá kukoricát.
Erre vissza tettem a csirkecombokat és 190 fokon egy órán át sütőbe tettem.
Olyan edényben kell csinálni ami a sütőbe is tehető.
Előkészületek kb 10 perc alatt megvoltak, szépen megsült és baromi finom lett. A rizs szépen megpuhult, a hús tökéletesre sült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!