Gőztérben sütés, de a víz láthatóan nem forr?
Kenyeret sütök sütőben már többedik alkalommal, és a recept gőztér alkalmazását írja elő. Hiába rakok be akármilyen edényben/tepsiben vizet a villanysütőbe, láthatóan soha nem keletkezik gőz, feszített, apró buborékos víztükröt látok.
Mit tudok tenni?





Akkor tedd be a vizet mikor elkezded előmelegíteni. Ahogy melegszik fel a suto, mire 230 fokos lesz a suto mar forrni fog a viz.
Ha ugy se forr akkor tul sok vizet raksz. Minel kevesebbet es minel laposabban rakj. Pl egy 7 decis befottes uvegbe max felig. Vagy egy jenai edeny tetejebe max 2 cm vastagon.
Az en masik trukkom ezek mellett hogy megspriccelem a kenyeret vagy a zepsijet. A goz az elso kb 10 percben a legfontosabb. Szoval beleontok csak ugy a suto aljaba egy lottyintesnyi vizet. Becsukom. Varok par masodpercet. Kicsitom es megy bele a kenyer. Ilyenkor hirtelen nagyon nagy lesz a goz mert a par csepp viz rogto forr es parolog
A kenyeret en tepsin sutom es a tepsit meg a kenyeret a kezemmel jo alaposan lefrocskolom mindig mielott a sutobe teszem. Ez is par percig ad gozt.
A suto aljaban levo edenyben levo forro viz pedig eleg lesz a tobbi reszre.
Amire meg tudok gondolni ha nem forr a vized
- tul sok a viz
- nem eleg meleg suto
- nem varsz eleget (nekem kb 20-25 perc amig felmelegszik a suto es annyi ido alatt fel is forr a viz)
koszi a valaszt!
eleg melegnek kell lennie, amikor 220 fokon sutok nagy veknit, es bent van kb 40 percig, akkor sem forr a víz.
a viz mennyiseget megprobalom akkor csokkenteni, bar igy sem rakok bele sokat, es igazabol logikailag sem latom ertelmet a fentebb emlitett 40p -220 celsius miatt tutira forrnia kene szerintem 2 -3 decinek is, de akkor kirpobalom.





Nem baj ha nem forr ettől függetlenül pàrolog a víz,ez a lényeg.
Egyébként tűzhelyen azért forr mert alulról kapja a hőt sütőben pedig elodzlik.





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!