Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rakott krumpli elkészítésének...

Rakott krumpli elkészítésének legegyszerűbb módja?

Figyelt kérdés
febr. 7. 12:26
 1/10 anonim ***** válasza:
32%
A rakott krumplinál nem sok egyszerűbb étel van a világon. Egymásra kell rétegzni felszeletelt kolbászt, főtt tojást és főtt burgonyát. Ebből mi nem megy?
febr. 7. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A legegyszerűbb módja megfőzni a krumplit, tojást, (én a kolbászt is lesütöm) majd felkarikázni, egymásra pakolni, és betolni a sütőbe egy kis tejföl meg a lepirított kolbász zsír kíséretében.
febr. 7. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
75%

#2#

Ez így kifejeztettem bonyolult eljárás, de jól szemlélteti, hogy mennyire egyszerű étel a rakott krumpli :-)

Pl a külön megsütött kolbász nélkül is tökéletes tud lenni, az már "bonyolítás"

febr. 7. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
42%
Mint a faék annyira egyszerű,ez kimondottan kezdőknek való étel és elrontani nem lehet.
febr. 7. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
77%
Nem bonyolult csak időigényes, én pl azért nem készítek.
febr. 7. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
88%

3, igen, azért került a kolbász lesütése zárójelbe, mert az már a haladó szint, viszont én finomabbnak találom úgy :D

Egyébként pont a kérdező miatt lett ma az ebéd rakottkrumpli.


Tulajdonképpen a tojásfőzés az nem egy nagy was ist das, ami kicsit bonyolítja a helyzetet, hogy mi héjában főtt krumplival készítjük, de a kérdezőnek jó opció lehet, ha alapból megpucolja, karikára vágja a krumplit, és úgy főzi meg..

febr. 7. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

A krumplit héjával megfőzni pont nem bonyolult, a családom mindig is így csinálta, utána könnyű lehúzni a héját és ez gyorsabb eljárás.


Viszont én egyszerű mód helyett sajtosan készítem és nem szeretem a kolbászt. Tejfölbe keverek reszelt sajtot, illetve sajtszelet kerül középre és a tetejére is. Ráadásul jó ötletet kaptam ahhoz, hogy megpirítsam a virslit. :D Amíg hosszú időn át fől a krumpli, addig igazából bőven van idő rá.


35/F

febr. 8. 07:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Nyúló sajt nélkül nekem snassz. De talán azért érzem így, mert nem bírom a kolbászt. Helyette a sajtos tejfölt jól megfűszerezem is.
febr. 8. 07:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
7-es ha már úgyis van időd, míg fő a krumpli, próbáld ki besamel mártással. A besamelba reszelt sajt ( fele cheddar fele trappista) sokkal krémesebb, és úgy nyúlik a sajtos szósz, hogy instant orgazmus :D
febr. 8. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem bonyolult, csak macerás, hosszadalmas, ezért - bár imádom - ritkán csinálok. Meg azért sem mert brutál mennyiségű zsír van benne ha jól csináljuk. :D

Krumplit héjában megfőzni, pucolni, felkarikázni.

Tojást keményre főzni, felkarikázni.

Szárazkolbászt (jó minőségűt, húsosat, nem mócsingosat!) lehámozni, felkarikázni.

Sok tejfölt sóval, borssal, esetleg szerecsendióval elkeverni, van, aki tesz bele egy nyers tojást is.


Rétegezés: krumpli+sózás (fontos, mert a héjában főtt krumplit nem tudod annyira sós vízben főzni, hogy ne maradjon sótlan), rá tojás és kolbász és ezt ismételgetni, tetejére krumpli kerül. Én a rétegek közé is kenek egy-egy kanál tejfölt. Maradék tejfölt ráöntöd, elkened. Sütőben jól átsütni.


És már meg is indult a nyáltermelésem... :D

febr. 9. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!