Halászlét a benne lévő hallal mennyi ideig lehet tárolni a fagyasztóban?
Az alaplevet, levet néhány (3-4) hónapon keresztül, de érdemes olyankor friss halat főzni bele.
A haldarabok a kiolvasztás során elégge szét tudnak esni, ami nem túl szép, és, ha szálka is volt benne, azt kellemetlen a léből kihalászni.
A friss hal kb 10-15 perc alatt készre fő, csak időben elő kell sózni.
Mondjuk, aki írni, olvasni tud, annak nem gond azt is tudni, hogy a fagyasztóban lévő csomag mit tartalmaz, és mikor került a fagyasztóba.
Lefagyasztott állapotban az élelmiszer idővel megavasodik, de nem lesz mérgező.
A "tiszta kéz technológia" is szóba jöhet, a húst kiszálkázni, apró darabokban mehet vissza a lébe, úgy lefagyasztani, és fogyasztás előtt főzni bele friss halat.
Akkor nincs értelme lefagyasztani, ha nem is szeretitek a halat, évente egyszer (Karácsonykor) esztek halat.
Húsvétig sem ajánlott betárolni, de azért néhány hónapot kibír lefagyaszta, aztán avasodni kezd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!