Merjek még egy kis bort hozzáönteni a vadraguhoz?
Figyelt kérdés
Tegnap készítettem; sütőben, cseréptálban. Összesűrűsödött.
Valamivel hígítani kéne, pl. kevéske borral, ami eleve van is benne.
De aki enni fog belőle, az utána vezet.
Semmiféle tapasztalatom/gyakorlatom nincs abban, hogy elpárolog-e belőle a forralásnál az alkohol.
Szerintetek?
2023. dec. 25. 09:27
1/7 anonim válasza:
Én csak kis vizet tennék bele. A "nyers" bor, ha nem a többivel fő, el fog ütni az ételtől.
2/7 A kérdező kommentje:
Hmm, igazad lehet. Köszi, marad a víz.
2023. dec. 25. 09:43
3/7 anonim válasza:
Semmiképpen sem öntenék hozzá bort.
Egyrészt, írtad, hogy az illető vezetni fog, jobb nem kockáztatni, de a lényeg mégis az, hogy a bor kis mértékben előnyére válik a pörköltnek, de olyan, mint a fűszer, ha sok, az már ront rajta.
Egyébként semmit nem kell hozzá adni, bekocsonyásodott, ha megmelegíted, tökéletes lesz, csak arra figyelj, le ne égjen (ha nagyon muszáj, egy kis vizet lehet alá önteni, de semmiképpen nem bort.)
5/7 anonim válasza:
Csak vizet mert nem valószínű hogy az alkohol elpárolog.Így rossz íze lesz.
6/7 Senior Séf válasza:
Csak vizet. A bor az ehetetlenségig el tudja vinni az ételízét, ha sok.
7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek. Végül egy kis vizet öntöttem alá, hogy nehogy lekapjon a melegítés során. Így is jó lett.
2023. dec. 26. 17:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!