Mézzel édesitett tortát vagy süteményt hogyan készitsem?
Nem nagyon fogsz találni ilyet mert ennek így semmi értelme. A méz minimálisan tobb antioxidánst tartalmaz de ugyanúgy cukor.
Piskotat nyilvan nem tudsz sutni mert az hokezeles. Szoval valami keksz alaput tudnek elkepzelni daralva, vajjal es mezzel osszeragasztva. Kihutve.
Kremnek meg valaki tejszines vagy mascarpones cucxot mezzel. Es akkor azt se kell sutni
A tortalaphoz sajnos nem tudok semmi okosat mondani. (Nem igazán megy a sütés)
De a krémet simán meg lehetne oldani úgy, hogy tejben vaníliapudingot főzöl-esetleg 2 tojás sárgájával is dúsítod- és ha kihűlt, édesíted mézzel, majd kanalanként hozzáadod a vajhoz.
De biztosan lesz itt olyan, akinek sokkal jobb, ill. használhatóbb ötlete van.
Vagy még az jutott eszembe, hogy van olyan régebbi krémrecept, ahol bizonyos mennyiségű tejet és lisztet esetleg étkezési keményítőt- főznek össze, és itt is kihűlés után édesítheted mézzel, -így nem kell a vaníliás ízhez igazítani, ha valami más ízű tortát szeretnél-, és ezt a pépet kevered habosra a vajjal.
Meg azt nem írtad, hogy a cukorral van gond, vagy csak simán méz ízesítésű tortát szeretnél.
Más az élvezeti értéke az édesítővel(bármilyen) készült sütinek, mint az utána édesítettnek.
Almás pitét szoktam készíteni és abba 1 evőkanál 4:1-ben használok. És, ha arra az egy evőkanál cukorra gondolok, simán elhagyható a tésztából. Attól még az állagra jól fog elkészülni. Nálam az alma kompenzálja az édes ízt.
Piskótát is sütöttem már így.
Amit a 2-s válaszoló javasolt az is jó lehet.
Értem én, hogy a mézben levő értékeket akarod megőrizni.
Talán, ha valamilyen folyadékban, különböző izesítésükbe tennél mézet és azzal locsolgatnád meg a pikótát és utána kennéd be krémmel.
Próbáld megsütni a piskótát cukor nélkül. Kisérletezz bátran!:)
Bár lepontoztak - lehet, hogy jogosan-,:) ha az oroszkrém tortára gondolsz, de szerintem a többi sütemény ízét is "elviszi" a méz más irányba.
Ha egészségügyi okok miatt szeretnél mézet, jobban jársz akkor már valamilyen édesítővel.
8-as: nincs ilyen különbség, ez nem így működik (kémiai szempontból ugyanaz a molekula).
Neten keresgélj sütés nélküli mézes sütik kapcsán, pl. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!