Ünnepi főétel ötletek a lentebbi feltételekkel?
Sziasztok!
Karácsonyra szeretnék valami 2 napra való főétel ötletet, de sok olyan dolog van, ami miatt nehéz kitalálnom mi lenne a legjobb. A férjem nagyon finnyás, rengeteg dolgot nem eszik meg, én pedig nemrég estem át epehólyag eltávolításon, emiatt most nálam is több dolog kizárva. Húsból sertés, csirkemell, vagy marhahús jöhet szóba. Nem lehet az étel nagyon magyaros (ne tocsogjon zsírban, és ne legyen borzalmasan hagymás), és lehetőleg füstölt dolog se nagyon legyen benne, vagy csak nagyon minimális. Nem lehet benne gyümölcs (maximum alma). Ne tartalmazzon főtt tojást. Ne legyen (túl) csípős.
Nem probléma, ha nem tradicionális, csak valamitől legyen némileg ünnepies kicsit.
Ha ezek után tud valaki valamit ajánlani, annak imába foglalom a nevét, az fix! Köszönöm előre is.
Azt nem ártana tudni, mi az a rengeteg dolog, amit a férjed nem eszik meg - ugyanis ennek ismerete nélkül nem sokat lehet mondani.
Másrészt a "magyaros" egyáltalán nem azt jelenti, hogy tocsog a zsírban meg nagyon hagymás, ez teljesen téves elképzelés, akinél ilyen, ott nem a magyaros étellel van gond, ahnem a szakáccsal!
Meg azt írd meg légy szíves, neked mi az ünnepies - kinézet, összetétel vagy mi?
Hát lássuk be, a magyaros ételek általában zsírosak, és fűszeresek, leginkább ez jellemzi a magyar konyhát. Számomra (epediéta) most az a pörkölt is zsírban tocsogónak számít, ami alá legfeljebb 2 ek. zsír kerül.
Amiket fentebb leírtam, azok az összetevők szerepelhetnek( vagy nem szerepelhetnek benne), amit nem soroltam fel "tiltólistásnak" azt lehet. Tejtermék pl lehet benne, azt elfelejtettem írni, hogy lehetőleg húsétel érdekelne. A zöldségekről még nem írtam, én bármit megeszem, de a férjem maximum a krumplit, káposztát, paprikát, uborkát, és ennyi.
Ünnepi alatt pedig azt értem, hogy nem egy tipikus hétköznapi étel. Ha kissé drágább összetevőkből van az nem baj, esetleg lehet olyan, ami nem egy gyorsan összedobok valamit típusú étel, nem baj ha kicsit pepecselős.
Mivel a férjem borzasztó válogatós, sosincs karácsonykor különleges leves sem, mindig marha, vagy tyúkhúsleves van, ezen nem is változtatok. Ha ezt szereti, akkor egye. Tavaly egészben sült szűzpecsenyét csináltam négyborsmártással, illetve baconnel göngyölt, savanyúkáposztával, és füstölt sajttal töltött csirkemellet. Nem volt rossz, de valami mást készítenék inkább.
Az 1-es vagyok: Itt pár, nekünk bevált recept, a linkeket küldöm, egyszerübb, mint beírogatani, némelyikhez írtam megjegyzést, hogy jopbban megfeleljen az elképzepésednek:
[link] Ezt áfonya nélkül is lehet, ha az nem passzol
[link] - ez ugyan húsvétinak van nevezve, de nálunk máskor is kedvelt
[link] - az almamártást helyettesítheted bármi másssal, mi gombamártással szeretjük
Remélem, találsz közte olyat, ami megtetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!