Sütőtököt lehet enni terhesség alatt?
Sziasztok az érdekelne hogy lehet-e enni sütőtököt terhesség alatt mert ugye tartalmaz A vitamint és az nem ajánlott a terhesség alatt, jelenleg a 35hétbe vagyok és megenném szivesen a sütőtököt de nem tudodm mennyi a megengedett mennyiség így hogy van benne A vitamin
Előre is köszönöm a válaszokat😊
Na, ez 15 év gyakorlattal is új volt. o.O
Lehet.
3-as: Ez nekem is új, de ezt találtam: "Ügyelj azonban arra, hogy ne juttass a kelleténél több A-vitamint terhesség alatt a szervezetedbe, mert már a viszonylag kismértékű túladagolás is fejlődési rendellenességhez vezethet.
Az A-vitamin terhesség alatti hiánya viszont lassú növekedéshez, koraszülöttséghez, szemkárosodáshoz és bőrrendellenességekhez vezethet."
Kérdező, a sütőtököt biztonságos A-vitamin-forrásnak említi az általam olvasott cikk, a májat tartja kerülendőnek.
A személyes véleményem, az alapján, amit én a vitaminokról tudok, túl lehet egyeseket adagolni, de elképesztően nagy mennyiségű, xy típusú kajával, szóval, sokkal inkább hiány szokott fellépni, semmint túladagolás... Kicsit nekem ez már túlaggódás kategória.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!