Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Akifött nokedlit le lehet...

Akifött nokedlit le lehet fagyasztani?

Figyelt kérdés
2010. okt. 19. 11:08
 1/6 anonim ***** válasza:
sosem próbáltam, ezért én is kíváncsi vagyok a kérdésedre,de a tény az tény, a boltban már láttam fagyasztott nokedlit!
2010. okt. 19. 11:14
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
nem
2010. okt. 19. 11:15
 3/6 anonim ***** válasza:
87%
Természetesen lelehet, akárcsak a más tésztákat. Én mindig lefagyasztom,mert egyszerre nagyobb adagot főzök. Csupán arra jó vigyázni,hogy elég tojás legyen benne,mert akkor biztosan nem mászkosodik el kiengedés után. Mindig mikróban melegítem ki.
2010. okt. 19. 11:36
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy le lehet.Pont szombaton csináltam többet a kelleténél, és így egy jó adagot le kellett fagyasztani.Annyi a titok, hogy olyan adagokban fagyasztom le, amit egyszerre fogok felhasználni, mert széttörni még nem sikerült fagyosan.Mikróban szoktam felmelegíteni, olyan mintha frissen főzted volna!
2010. okt. 19. 12:23
 5/6 anonim válasza:
Bár mennyit csinálok, elfogy. Hólyagzásig verd és egy félóra pihenő, azután főzd ki. Nem marad egy falat sem.
2010. okt. 26. 11:53
 6/6 anonim válasza:

Igen, lehet fagyasztani a nokedlit, már saját tapasztalatból mondom.

Kifőzéskor olyan vízbe főztem ki, amibe előzőleg egy kis olajat (evőkanálnyit) öntöttem, majd hidegvízzel kétszer kiőblítettem, lecsurgattam a kész nokedlit, neylon zsacskóba tettem kissé lazán, irány a fagyasztó.

Mikor viszont kiveszed arra oda kell figyelni, hogy vedd ki a zacskóból,úgy tedd forróvizbe azonnal, majd mienst bírja a kezed, szedd szét a tésztát (hamar kihül, mert jeges a tészta), esetleg mégegyszer leöblited ha szükséges, s utána csurgasd le ismét. Ha kell, mikróban pillanatok alatt megmelegítheted. Meglátod, jó lesz!

2010. okt. 29. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!