Marha stake néha tökéletes lesz, néha nagyon kemény. Mitől függ?
Sokszor sütök staket, mindig ugyanúgy, vagy ritkán nézek valami új receptet.
Hűtőből időben kiveszem.
Van amikor serpenyőben oldalanként 1-1 perc forró serpenyőben, majd 3-3 perc és pihentetés után fogyasztom is.
Van amikor körbesütés után 180fokon sütőben 6-8 perc.
Bélszínt ritkán veszek, mert sajnálom rá a pénzt, viszont rengetegszer kapok szinte tökéletes színhús fehérpecsenyét, hátszínt, stb.
Nem velem van a gond, hanem a hússal? Azért kemény, mert olyan fajta?
Melyiket kell venni, hogyha omlós marhát szeretnék enni?
Vagy én rontom el?
Persze, ha főzöm 3 órán át levesnek, akkor nagyon jó lesz az állaga, de az nem stake.
Én általában a 31 napot érleltet veszem, és nagyon MAX medium rareig sütöm. De inkább véresen szoktam, úgy lágyabb.
Ha túl sokat van ott a lángon, olyan lesz mint a cipõtalp.
Ez sokkal többet számít, ha nem jó az alapanyag, azt pihentetheted, nem lesz finomabb.
Véresen nem szeretem, médiumra szoktam sütni. Van amikor túl rózsaszín marad, az nem esik jól, olyankor visszateszem 1-1 percre, de akkor is van hogy kemény.
Én érleltet ritkán veszek, nyerset szoktam főleg, de szerintem akkor sem kéne bajnak lennie ennek.
....és minél tovább sütöd, annál keményebb, szárazabb lesz.
Semmi bajod nem lesz tõle, ha minden külvilággal érintkezett részt átsütsz, és ezáltal a hôvel megölsz mindent ami a felszínére került.
Ha nem szereted ha oiros, akkor tényleg max az ilyen vadas jellegû, lassan szétfõzött dolog mûködne. 🤔
Sajnos pont azok a dolgok teszik lágyabbá, amiket te nem szeretsz.
Nem minden marha egyforma nyilván ezért is.
Rövidebb, hosszabb ideig érlelték,más országból váló.
Sok minden befolyásolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!