Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyi zsírral szoktad a húst...

Mennyi zsírral szoktad a húst főzni/sütni?

Figyelt kérdés
2023. szept. 6. 10:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
63%
Nulla zsíradékon dinsztelitek a hagymát??
2023. szept. 6. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:

Zsírt egyáltalán nem használok, növényi olajat használok, főzéshez, sütéshez napraforgóolajat, salátákra extra szűz olívát, tökmagolajat stb.


Ha raguszerű ételt főzök, az általában vöröshagyma/fokhagyma kombóval indul, tehát az alá teszek növényi olajat, nem sokat, csak annyit, hogy ha beleforgatom mindenhol befedje, ne ússzon benne. Arra megy rá a hús, és mivel szinte kizárólag csirkemellből főzök, kell is alá ennyi zsiradék, de utána már nem öntök rá több olajat, lefedem, hogy levet eresszen, párolódjon. Natúr hús alá is teszek, mert csak a nagyon zsíros, nagyon jó minőségű húsokban van annyi zsiradék, hogy ne kelljen alá semmi zsiradék, és sajnos a nagyipari állattenyésztésből származó húsokban túl sok víz is van, szóval nem ideális. De mondjuk egy serpenyőbe, amibe belefér 4 szelet csirkemell, abba teszek 1-2, nem púpozott evőkanál olajat, utána azt is lefedem, így az is levet fog ereszteni, úgy párolódik, teszek rá zöldfűszereket, és amikor már puha akkor hagyom hogy elpárologjon a rajta lévő folyadék és picit lepirítom. Egyetlen kivétel amikor nagyon ritkán marhahúsból csinálok chili con carne-t, na az alá valóban nem kell plusz zsiradék, az elég zsíros hozzá!


Tepsis húsra is teszek, csirkecombot szoktam leginkább így sütni, egy-két kanállal megy alá + egy kis víz, és fóliával lefedem. Ha már félig puha a hús megy rá olívaolajba és zöldfűszerekbe forgatott vegyes zöldség és úgy sütöm/párolom puhára együtt.

2023. szept. 7. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:
68%
10-es: hát én meg nem szeretem az égett hagymát! Viccet félretéve, nem 1 dl olajat kell ráönteni, hanem 1 evőkanálnyit, a világon semmit nem jelent egy lábasnyi ételben kalória szempontjából, viszont jobban oldódik benne a fűszer, a paprika, finomabb lesz stb. Nem egészségesek az állati zsiradékok, arra kell törekedni, hogy a zsírszükségleted nagyobb részét növényi eredetű zsiradékból vidd be, és minél kisebb részét állatiból, azt is inkább fehér húsokból, halakból. Szóval inkább csirke + kevés étolaj, mint zsíros sertés- vagy marhahúsból pörkölt, zsiradék nélkül. Bár én senkit nem ismerek, aki nem hagyma+olaj kombóval kezdi a pörkölt főzést (igen, tudom, AZ nem is pörkölt akkor).
2023. szept. 7. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 anonim ***** válasza:
51%
Zsírt használok főzéshez. Sütéshez sütőzacskót.
2023. szept. 8. 00:18
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!