Mennyi zsírral szoktad a húst főzni/sütni?
Zsírt egyáltalán nem használok, növényi olajat használok, főzéshez, sütéshez napraforgóolajat, salátákra extra szűz olívát, tökmagolajat stb.
Ha raguszerű ételt főzök, az általában vöröshagyma/fokhagyma kombóval indul, tehát az alá teszek növényi olajat, nem sokat, csak annyit, hogy ha beleforgatom mindenhol befedje, ne ússzon benne. Arra megy rá a hús, és mivel szinte kizárólag csirkemellből főzök, kell is alá ennyi zsiradék, de utána már nem öntök rá több olajat, lefedem, hogy levet eresszen, párolódjon. Natúr hús alá is teszek, mert csak a nagyon zsíros, nagyon jó minőségű húsokban van annyi zsiradék, hogy ne kelljen alá semmi zsiradék, és sajnos a nagyipari állattenyésztésből származó húsokban túl sok víz is van, szóval nem ideális. De mondjuk egy serpenyőbe, amibe belefér 4 szelet csirkemell, abba teszek 1-2, nem púpozott evőkanál olajat, utána azt is lefedem, így az is levet fog ereszteni, úgy párolódik, teszek rá zöldfűszereket, és amikor már puha akkor hagyom hogy elpárologjon a rajta lévő folyadék és picit lepirítom. Egyetlen kivétel amikor nagyon ritkán marhahúsból csinálok chili con carne-t, na az alá valóban nem kell plusz zsiradék, az elég zsíros hozzá!
Tepsis húsra is teszek, csirkecombot szoktam leginkább így sütni, egy-két kanállal megy alá + egy kis víz, és fóliával lefedem. Ha már félig puha a hús megy rá olívaolajba és zöldfűszerekbe forgatott vegyes zöldség és úgy sütöm/párolom puhára együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!