Mamám hogy készíthette a lábasban készült rakott krumplit, ami istenien szaftos volt?
A "lábasban"-t szeretném értelmezni.
Tehát úgy gondolod, hogy nem sütőben sütötte, hanem a tűzhelyen?
(Mert lábasban lehet a sütőben sütni is!)
Ha a tűzhelyen készítette, akkor nyilván nem rétegezte, mert kavarni is kell rajta néha és bizony-bizony, a tejfölt hígabbra keverte tejjel.
Anyám is csinálta néha így, ha hamarabb akart elkészülni.
Én például összekeverem a karikára vágott krumplit a tejföllel és úgy retegezed,nem száraz.
Az meg hogy lábosban vagy tepsiben sütöd teljesen mindegy.
Köszi!!!
1es a tiéd áll a legközelebb hozzá. Most visszaemlékeztem és nem volt rétegezve. Szóval akkor összefőzhette a tejjel hígított tejföllel. Nagyon köszi 😃
1-es vagyok:
Valójában a rakott krumplinak azonkívül nincs különösebb receptje, mint amit leírtam.
Ami még finomabbá teheti, hogy ikrás házi zsírral készült, mert a vaj mindig luxus volt kivéve, ha valakinek tehenei voltak.
Sok tojás és finom füstölt házi kolbász bele, amit ha még nem volt elég száraz, anyám kicsit elősütött és a kisült zsírt ráöntötte.
Én a mai napig a sütőben sütöttet is megöntözöm tejjel, vagy főzőtejszínnel, így az enyém mindig zaftos.
Régebben valaki írt egy lábasban fött rakott krumpli receptet, ott tejföl helyett tejet öntöttek a hagyományosan rétegzett egyebekre.
Ha megtalálom, belinkelem majd.
Megtaláltam a receptet:
Rakott krumpli tejben fözve (sváb étel)
Héjában megfőzöd a krumplit.
Hagymából csinálsz egy pörköltalapot (hagymát megdinszteled, beleteszed az őrölt paprikát) és víz helyett tejjel engeded fel.
Belekarikázod a krumpli több mint felét. Felengeded tejjel ismét. (Én ilyenkor meg szoktam sózni, mert ilyenkor még össze tudom keverni.)
Beleteszed a tojást és a kolbászt, majd a tetejére szeled a maradék krumplit. Ha kell, még egy kis sót is rászórhatsz. Ráöntesz még tejet, aztán összefőzöd.
Ha szaftosabban akarod, akkor több tejet tegyél rá, annyit, hogy ellepje.
"Ha a tűzhelyen készítette, akkor nyilván nem rétegezte, mert kavarni is kell rajta"
Nem kell kavarni, ugyanúgy lehet rétegezni, mint ha sütőben süti az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!